Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Поздрав по БНТ за Петдесятница

Main Pic
Публикувана: 18.06.2016
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3276
Коментари: 1

По случай християнския празник Петдесятница днес, по Българската национална телевизия, ще бъде излъчено официалното обръщение на пастор Румен Борджиев, заместник-председател на Съюза на Евангелските петдесятни църкви в България. На читателите на Евангелски вестник предлагаме пълния текст на обръщението.


Уважаеми зрители, скъпи братя и сестри в Господа,


От името на Съюза на евангелските петдесятни църкви в България, най-сърдечно ви поздравявам по случай светлия християнски празник Петдесятница! На този ден ние християните възпоменаваме това, което се е случило 50 дни след възкресението на нашия Господ Иисус Христос и 10 дни след Неговото възнесение. Тогава е било изпълнено Христовото обещание: „Аз ще помоля Отца, и ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас вовеки, Духът на истината.”


На юдейския празник Петдесятница 120 от Христовите последователи били събрани заедно на молитва. На този ден те били изпълнени със Светия Дух и започнали да се молят на непознати за тях езици. Малко след това се събрало множество, привлечено от шума на необичайната молитва. Тогава апостол Петър се изправил и произнесъл своята първа проповед, в резултат на която около 3000 души приели вярата в Иисус Христос. Така е била родена църквата Христова и така е започнало разпространението на християнското благовестие по лицето на земя.


Какво означава това събитие за нас? Посланието на Петдесятница е, че Бог не е изоставил, нито е забравил човечеството.


Едно от имената, с които Иисус Христос е наречен в Светото Писание, е Емануил, което в превод означава Бог с нас. Той е второто Лице на Светата Троица, вечен Бог, Който се е смирил и доброволно е приел човешка плът, за да стане наш Спасител. Когато Христос е бил на земята, Той е бил Емануил, т.е. Божието присъствие между хората. Но Той е бил ограничен в Своето човешко естество и само малцина са можели да видят, да се докоснат и да преживеят Бога чрез Него.


След като Той е възкръснал от гроба и се е възнесъл на небето 10 дни по-късно по Негова молба Отец е изпратил Светия Дух, но не само за кратко време и не за малко хора. Светият Дух е бил изпратен, за да обитава в нас, вярващите, до века, т.е. до Второто Христово пришествие.


Когато Иисус Христос е бил още на земята, е сравнил Светия Дух с живата вода, която утолява жаждата, като е казал: „който е жаден, да дойде при Мен и да пие.” Затова на този светъл празник, уважаеми зрители, моля, чуйте Божиите думи, записани в Библията: „ще Ме потърсите, и ще намерите, ако Ме потърсите с цяло сърце.“


Поздравявам, с празника всички петдесятно-харизматични вярващи в страната, които заедно с над половин милиард петдесятни християни по света вярваме, че днес повече от всякога е нужно действието на Божия Дух на земята за преобразяване живота на всеки, който повярва в Бога.


Честит празник Петдесятница!

Сподели:
Email Print

Автор: vsuk.vb    |    20.06.2016 : 05:10:47

Поздрав за всички петдесятно-харизматични вярващи....???. а за вярващите християни няма ли поздрав?

най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg