Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелските църкви в Бургас отново подкрепиха традиционното семейство

Main Pic
Публикувана: 17.06.2016
Автор:
Прочетена: 3557
Коментари: 0
За втора година, четири евангелски църкви в град Бургас, представени както от своите пастири, така и от вярващите, отправят ясно послание в защита на традиционното семейство. За втори път, хора на различна възраст, семейства с децата си, се събраха пред общината в града, не толкова с политически искания към управниците, а с призив към обществото.
 
„Всяко дете заслужава да има нормално семейство“, „Бог създаде Адам и Ева, а не Адам и Иван“, „Не натрапвайте хомосексуализма в училищата“, "Семейството е основна клетка на всяко общество", „Само мъж плюс жена е равно на дете”, "Здрави общества се изграждат от здрави семейства" — бяха част от транспарантите, които участниците издигнаха по време на събитието.
 
„Танцът на семействата“ изпълнен на мелодията на представената на живо от група Менора „Песен за любовта“, беше от хетеросексуални двойки, облечени в розови за жените и сини за мъжете тениски. Пастирите Живко Тончев, Стефан Димитров и Илко Евтимов се обърнаха с призив към бургазлии и към целия ни народ, да отстояват традиционните християнски ценности и да създават здрави семейства.
 
"Поводът е гей парада, но причината е цялостната стратегия за насаждане на възгледа, че хетеросексуалния начин на живот е равностоен на хомосексуалния. Ние като родителите се чувстваме засегнати в правото си да възпитаваме своите деца в хетеросексуален начин на живот. Искаме да обърнем внимание на институциите, когато взимат решения за образователни програми в училище с цел сексуално здраве и превенции, да отчитат това, че се натрапва на децата мнението, че да имаш хомосексуален начин на живот е също толкова естествено, както да бъдеш хетеросексуален", каза Нели Тончева.
 
По време на събитието беше представена и европейската гражданска инициатива "Мама, татко и деца" — в защита на семейството. Основната цел на инициативата е да защити правата на децата, брака и семейството, като призове ЕС да приеме законодателство, което зачита правата на всяка държава — членка сама да определя политиките си в областта на брака и семейството.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg