Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пресечната точка на християнството с журналистиката, медицината и политиката

Main Pic
Публикувана: 04.07.2016
Автор: Румяна Иванова
Прочетена: 2730
Коментари: 0

Между Норвегия и Исландия се намират осемнадесет малки острова с името Фарое. Населението им е 8000 души. Това са потомци на викингите, които говорят техния език. Д-р Дженис ав Рана е практикуващ лекар там от 1983 г., през 1994 г. става член на парламента, а от 2002 г. има тричасово авторско предаване в ефирното християнско радио на Фарое:

Каква е историята на християнството на Фарое?

Една пета от населението на островите Фароу познава Исус Христос като свой Господ и Спасител. От друга страна, ако попитате хората, сигурно няма да намерите нито един човек, който да ви каже, че не вярва в Христос. Преди 130 години при нас е дошъл един 25-годишен огнен мисионер от Шотландия. Името му е Уйлям Гибсън Слоун. Той казал на приятелката си:"Бог ме призовава да отида на тези острови. Там хората много пият и вършат каквото не трябва. " Приятелката му казала, ако заминеш, аз няма да дойда с теб и няма да те чакам. Но за него бил по-важен призивът от Бога и тръгнал. 12 години местното население го преследвало. След още две години на гонение, един човек от островите приел да вярва в Христос и така започнало християнството на Фарое. На островите той си намерил нова приятелка и се оженил, защото Бог също му бил приятел и се погрижил за него.
Когато срещнел някое дете, той му казвал:“Исус те обича!“.

Как и кога успявате да бъдете лекар, политик и журналист?


На Фарое имаме шест политически партии, аз съм член на християнската, която е центристка. Парламента заседава по 100 дни в годината. Това ми дава възможност да съвместявам с лекарската си практика. Моля се за пациентите, които ми разрешат да го направя. Имаме 24-часово ефирно християнско радио. Започнахме преди 12 години и ще спрем при второто пришествие на Христос. Постоянно ни звънят хора и се молим за тях. Виждаме чудесата и славата на Бога. Имам авторско предаване, в което два часа приемам телефонни обаждания и директно в ефир се моля за хората и с тях. Лесно е в църквата да дадеш свидетелство, че си изцелен и хората да се зарадват, но за невярващите са нужни доказателства. Нужни са документи, които да докажат, че човекът е бил болен и след това, че е здрав. С тези документи, ние можем да провокираме и други лекари и хора да повярват в силата на Бога. Лекарите могат да пожелаят също да се молят за своите пациенти.

 

Кой случай на отговорена молитва от радиопредаването ще ни разкажете?


Ще ви разкажа за един 58 годишен музикант, лидер на църковно хваление. Той получил силно главоболие, схванали му се ръцете и краката и не можел да свири, нямал чувствителност. Обиколил много болници и лекари, случаят му бил разпространен по целия свят за молитва и сигурно стотици и хиляди хора са се молели за него. Четири месеца след началото на това страдание, той бил на служба в църквата, която посещавал от години и чието хваление водел и седял безпомощно. По някое време излязъл да си поговори с приятели в кафенето. По-малката му дъщеря дошла и го извикала да влезе в църквата, за да се молят за него. Той й казал „Толкова пъти се молиха за мен и нищо не става.“ Но накрая влязъл. Огледал се за пастора и проповедниците. Но към него се приближили две момчета и го попитали дали могат да се помолят за него. Съгласил се и по време на тяхната молитва усетил свръхестествена топлина да залива цялото му същество. Започнала от главата и тръгнала надолу по крайниците. Това било Божието присъствие, което суверенно подействало по избора на Бога и го изцелило съвършено. Човекът отишъл в болницата при лекарите и физиотерапевтите. Те измерили силата на ръката му, която преди била слаба и отпусната. Апаратите показали, че той отново може да стиска силно и силите му са възстановени. Всички го попитали какво е правил, за да постигне този резултат. И тогава той свидетелствал как Бог го е изцелил по време на молитвата.

Журналистика, политика и медицина или медицина, журналистика и политика - три различни, но еднакво значими области на човешката дейност, които д-р Ав Рана използва за да изяви Божията сила и слава.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg