Петък, 18.01.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христос Исус, нашия Господ." Римляни 6:23

OnLine
RSS Facebook Twitter

Реплика на Ноевия ковчег отвори врати в реални размери в Кентъки, САЩ

Main Pic
Публикувана: 06.07.2016
Автор:
Прочетена: 1501
Коментари: 0

Репликата в пълен размер на библейския кораб бе завършена преди дни

Макар това лято да не се очаква библейски потоп Ноевият ковчег е готов за отплаване в американското градче Уилямстаун, Кентъки, САЩ, съобщава Ей Би Си.

Реплика в пълен размер на огромния кораба, който Ной построява по поръчение на Бог, за да спаси себе си, семейството си, както и по две от всички живи създания на планетата.

Мащабният проект, който претендира да е точно копие на кораба от Стария завет, е струвал 100 милиона долара и ще бъде една от атракциите в тематичен библейски парк.

Работниците, наети да изградят Ноевия ковчег е трябвало да подпишат декларация, че са християни и познават Стария завет. Според една от точките в декларацията те трябвало да са съгласни, че големият потоп от "Битие" е действително историческо събитие.

Ръководителят на проекта Хем обяснява това като заявява "ние сме християнска организация и имаме християнски послания".

Ноевият ковчег се намира само на няколко километра от Музея на Сътворението, в който се разказва история за сътворението на планетата Земя, пречупена през призмата на Библията.

Посетителите на библейския музей могат да видят експонати като Адам и Ева в Райската градина, които са в непосредствена близост до динозаври, които похапват плодове.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg