Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

През 2033 г. Библията ще бъде достъпна за всички народи

Main Pic
Публикувана: 07.08.2016
Автор:
Прочетена: 2357
Коментари: 0

Исус обеща, че ще се върне на земята, когато Евангелието се разпространи по целия свят. За първи път в историята, това се превръща в реалност, благодарение на новите технологии. Скоро ще можем да видим Библията достъпна за всеки човек и на всеки език.

Боб Крисон, президент на библейски преводачи Уиклиф, казва, че преводите на Божието Слово на 6900-те езиците на Земята ще бъдат готови много скоро. "Около 1/3 от тях не се нуждаят от повече работа, 1/3 от тях са в процес на превод и около 1/3 (около 1800) не разполагат с превод на Библията", казва Боб Крисон.

Новите технологии значително намаляват 40-годишния срок, който е бил необходим за първия превод.

"Този процес се е ускорил толкова много, че сега преводът на Новия завет отнема около 10 години или дори по-малко", казва Боб Крисон.

Библейските приложения, като YouVersion, позволяват на хората само за няколко секунди да получат достъп до Библията на техните цифрови устройства, дори в страни, където това е забранено.

"Сега, вместо да рискувате живота си, носейки Писанието, вие носите само вашия телефон", казва Марта Грийн, служител на "Всяко племе, всеки народ".

Приложението YouVersion е било изтеглено над 150 милиона пъти.

"Приложението е използвано във всички страни и места по света, включително и там, където Библията е забранена, където човек, заловен с Библия, би бил осъден", казва Боби Грюневалд, създател на YouVersion.

"Понякога, за да се сдобиете с печатната версия на Библията, са нужни от шест месеца до една година, но в цифровата библейска библиотека на YouVersion, можете да въведете, изберете текста, който искате, и след около 20 минути той да стигне до вас", казва Боб Крисон.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg