Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Международно обучение за християнски медии се проведе в София

Main Pic
Публикувана: 15.11.2016
Автор: Йоанна Русева
Прочетена: 1569
Коментари: 0

През изминалата седмица в парк-хотел „Витоша“ в столицата се проведе Global Partners Training. В обучението взеха участие радио журналисти от 10 държави, сред които Румъния, Босна, Албания, Кения, Испания и България. Лекторите на конференцията бяха медийни експерти, журналисти и преподаватели към Библейски институт „Муди“ и „Муди Радио“ в Чикаго, САЩ.

Участниците имаха избор между 5 дисциплини, сред които: Лидерство, Радио продукция, Ефирно време, Дигитални медии и Видео. Целта на обучението е да се споделят знания и опит в областта на аудио и видео продукцията, като с това християнските медии да могат да достигат по-ефективно нациите си с благовестието. Сред лекторите бяха д-р Дженифър Еперсън в областта на лидерството, Елизабет Дууган и Кати Форе за уеб дизайн и съдържание, Джон Уолтън, фотограф-мисионер към международното служение „Ауана“ за видео и други.

Всеки ден започваше със слово за насърчение от д-р Самюъл Нъмаан, преподавател в Библейския институт „Муди“. Служението на д-р Нъмаан  работи главно в ислямски страни като Пакистан и Нигерия, достигайки мюсюлманите за Христос. Последната сутрин той разказа невероятната история на своя баща, който се превръща от радикален мюсюлманин-убиец в радикален християнин.

По време на закриването имаше специална молитва за нациите, в която взеха участие всички присъстващи. Разделени по групи, участниците издигаха в молитва страните от Балканите, Западна Европа и Африка.

Обучението се провежда всяка година, като на ротационен принцип през няколко години  домакин е България. Организатори на събитието за България са Муди Радио и Студио 865.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg