Вторник, 19.01.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото пред Бога ние сме Христово благоухание за тези, които се спасяват, и за онези, които погиват." 2 Коринтяни 2:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църквите са празни 70% от седмицата

Main Pic
Публикувана: 25.02.2017
Автор:
Прочетена: 2294
Коментари: 0

Според проучване на Центъра по теология и общество в Лондон, обхващащо всички църкви в административен район Ислингтън, сградите за богослужение остават неизползвани през по-голямата част от седмицата. Данните показват, че църковните салони са празни през 57% от седмицата, църковните пространства за хваление – 69% от седмицата, а залите за събрания – 75%.

Християнски лидери потърсиха съвместно решение на проблема. След дълго дискутиране водачите призоваха пасторите да не организират само събития, които могат да им донесат печалба, а да ги отворят и за благотворителни дейности и да ги превърнат в места за хранене и насърчаване на ощетените.

Епископ Джо Алдред предупреди служителите да не превръщат църковните площи в застояли празни помещения  – „Имайте предвид, че зданията са се превърнали в мавзолеи и места за усамотяване. Църквите разполагат с много ресурси, които трябва да се впрегнат по най-добрия начин, за да бъдат значими и да служат за разрастване на Божието дело”.

Източник: Christianheadlines.com

Превод от английски език: Христина Пилева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg