Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библейско студентско състезание 2017

Main Pic
Публикувана: 29.03.2017
Автор: Лилияна Петкова
Прочетена: 2589
Коментари: 0

За трета поредна година БХСС организира студентско Библейско състезание „В ръката Му имаше книга...“ Събитието се проведе на 25-ти март в сградата на любезните домакини от АХЦ "Ново Поколение", град София. 11 отбора се впуснаха в надпреварата с времето и въпросите от Книгата на книгите.

Регламентът включваше общо четири кръга, първият от които индивидуален, а останалите 3 – отборни. В първия кръг всеки от четиримата участници в отбора отговаряше на библейски въпроси от затворен тип. Вторият кръг представляваше отборно търсене на Библейски пасажи и след него участниците се редуцираха до 6 отбора. Те се състезавах в трети кръг наречен „дузпи“: два по два отборите отговаряха на въпроси от отворен тип. За последния кръг останаха топ три отборите, които се надпреварваха за голямата награда: екскурзия в Германия по случай 500 годишнината от Реформацията.

Тазгодишни победители станаха отбор от БХСС участници: „Фануил“. Техни подгласници са „Емануил 1“ от църква „Емануил“ в Пловдив на място № 2 и отбор „Ново поколение 1“, които заеха почетното трето място.

Всички останали участници получиха грамоти и книги като поощрителни награди. Но най-голямото постижение е изграждането на традиция за едно студентско библейско състезание, което приканва студентите да задълбочат познанията си за Божието слово.
 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg