Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Растеж на евангелските църкви сред бедните общности в Бразилия

Main Pic
Публикувана: 17.04.2017
Автор:
Прочетена: 2298
Коментари: 0
Евангелските църкви в Бразилия нарастват, особено сред най-бедните общности. Страната е традиционно католическа, но евангелските църкви осигуряват това, от което много бедни бразилци се нуждаят.
 
Според Christian Today, бедните са привлечени от тези църкви, защото те единствени в общностите им се грижат за тях и снабдяват физическите им нужди, както и духовните.
 
"Правителството не ни помага, така че Бог е единствената възможност за бедните", казва пастор Антонио, който е израснал в беден квартал в Бразилия. Като младеж той затънал в наркотиците и чувствал, че няма към кого да се обърне, докато не намерил църквата.
 
"Има много проблеми тук, във фавелата (бел. прев. фавела - гъсто населен бедняшки квартал с висока престъпност в бразилски град)", казва пастор Антонио. "Бедност, липса на работа, престъпност, психични проблеми - църквата помага за тези неща".
 
Църквите имат стабилно присъствие в тези бедни общности, предоставяйки образование, сигурност и икономическо развитие, както и духовна помощ.
 
Около 20% от хората, които живеят в големите градове на Бразилия, живеят във фавели, така че там има голяма нужда от помощта на тези църкви.
 
Освен това, около 20% от бразилското население е протестантско, като повечето от тези хора, се самоопределят като евангелски християни.
 
Източник: christianheadlines.com

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg