Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Филип Янси гостува в България

Main Pic
Публикувана: 07.05.2017
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2761
Коментари: 0

През изминалата седмица у нас гостува световно известният журналист и писател Филип Янси. Той е сред най-търсените съвременни християнски автори на нашето време. Две негови книги са печелели награда „Книга на годината“ от Евангелската асоциация на християнските издателства: The Jesus I Never Knew (1996 г.) и What’s So Amazing about Grace? (1998 г.). Последната е преведена и на български под заглавието Изумителна благодат (Нов човек, 2004 г.).

В България е заедно със съпругата си Джанет. Те се запознават в Библейския колеж „Колумбия“ в щата Южна Каролина. Филия Янси завършва колежа „Уитън“ и университета на Чикаго със специалност „Комуникации и английски език“. Осем години работи за сп. Campus Life, издавано от Младежи за Христос, a след това става редактор към сп. Christianity Today. Член е на редакционната колегия на сп. Books & Culture. Активен планинар, Янси е покорил всичките 54 планински върхове над 4300 метра височина в щата Колорадо, където живее днес.

Повода на посещението му в България е представянето на новата му книга преведена на български език "Чезнеща благодат", с подзаглавие Какво се случва с благовестието?

От 4ти до 6ти май т.г. всички почитатели на световно известния писател имаха възможността да вземат автограф и лично да се запознаят с него на конференция организирана от Първа Евангелска баптистка църква в София. Част от темите върху които автора сподели опита и знанията си бяха: Що е благодат? Защо да се молим? Църквата: Защо Исус ни се е доверил? Църквата: Бог в действие.  

В България Филип Янси е известен и обичан автор с първата преведена на българсли книга "Изумителна благодат", която до този момент бе напълно изчерпана. Издателство "Нов човек" пусна нова допечатка на "Изумителна благодат" (на англ. "What's So Amazing about Grace"), с напълно обновена корица.

В неделя сутрин на общо богослужение в Първа евангелска баптистка църква в София, Филип Янси бе специален гост говорител и проповедник. Темата на неговите размишления бе озаглавена "Царят и проститутката". Той направи изключителен паралел на две добре познати библейски истории от Стария завет за Цар Давид и от Новия завет за блудницата, която изми нозете на Исус с косите си, чието име не се споменава в историята.

Едно от последните събития в програмата на Филип Янси бе организирана от Клубът на християнските писатели, която се проведе вчера вечерта в Литературен клуб Перото, където български християнски автори имаха възможност лично да обменят опит със световно известният писател и журналист.



 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg