Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В подкрепа на традиционното семейство

Main Pic
Публикувана: 10.06.2017
Автор:
Прочетена: 2922
Коментари: 0

У нас на 10 юни т.г. в Бургас се проведе парад на традиционното семейство в който взеха участие семейни двойки облечени със сватбените си тоалети.

Представители на протестантските църкви и Асоциация "Общество и ценности"  направиха официални изявления в подкрепа на семейството съставено от мъж и жена. Деца и родители танцуваха заедно и да пуснаха десетки балони в небето в подкрепа ЗА традиционното семейство.

Преди месец в съседна Румъния депутати решиха, че традиционното семейство е съюз между мъж и жена, съобщава информационният сайт "Зиаре", цитиран от БТА. Те гласуваха предложение за промяна в конституцията, което трябва да бъде одобрено и от Сената, както и на реферeнудм

Камарата на депутатите (долната камара на парламента) гласува днес предложение за промяна в конституцията по отношение на определението за семейство.

Предложението, което дефинира семейството като съюз между мъж и жена, бе прието с 232 гласа "за", 22 гласа "против" и 13 "въздържал се". Промяната трябва да бъде одобрена и от Сената.

Гражданското обединение "Коалиция за семейството" събра 3 млн. подписа, които внесе в Сената заедно с предложение за промяна на конституцията по отношение на дефиницията за семейство.

В сегашния си вид дефиницията гласи: "семейството се основава на свободно избран брак между съпрузи". Вносителите на предложението искат определението да бъде променено, за да блокират всеки опит за признаване на еднополови бракове в Румъния.

Тяхното предложение е дефиницията да е: „семейството се основава на свободно избран брак между мъж и жена".

Ако промяната в конституцията бъде одобрена и от Сената, за да стане окончателна, тя трябва да бъде одобрена и на референдум, организиран най-късно 30 дни след приемането на законодателното предложение, пояснява "Зиаре".

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg