Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ник Вуйчич в Сърбия

Main Pic
Публикувана: 10.07.2017
Автор:
Прочетена: 3300
Коментари: 0

През изминалата седмица Ник Вуйчич посети Белград, Сърбия, където сподели историята на живота си пред хиляди прииждащи хора дори и от съседните Балкански страни.

Ник Вуйчич е сръбско-австралийски евангелист и мотиватор и може би това е една от причините за посещенията на световно известният говорител на  Балканите. През изминалата 2016 година Ник Вуйчич посети Македония, Сърбия и Беларус. С нетърпение и българската аудитория очаква негово гостуване да се осъществи  и в нашата страна в най-скоро бъдеще.  

Ето какво споделя за родителите си и най-важното на което са го научили: “Моите родители са от сръбски произход и те винаги са ме учили: „Ник, никога не се оплаквай от това, че си лишен от нещо, а бъди благодарен за всичко, с което разполагаш.“ Родителите ми бяха бедни хора. Когато пристигнали в Австралия със собствените си родители, майка ми била на шест, а татко – на петнадесет. Отправяйки се към Австралия, семействата им не притежавали буквално нищо, вследствие на което прекрасно научили какво означава да бъдеш благодарен. “

Житейската история на Ник Вуйчич звучи невероятно и е силно въздействаща. Той се ражда без крайници и като дете преминава както през душевни и емоционални страдания, така и през физически, но в крайна сметка се примирява с положението  си и след като предава живота си на Бога когато е на 16 години, стартира своя собствена организация „Живот без крайници“. Вуйчич изнася мотивационни речи по целия свят, като споделя историята на живота си и как вярата в Бога му е помогнала да продължи напред.

За мотивационния говорител Ник Вуйчич няма по-важно нещо от това да продължава да свидетелства на хората по света за Божията любов. И неговата жизнерадост и ентусиазъм са заразителни за мнозина.
 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg