Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Меркел: За свободата на религията в Европа си заслужава да се борим

Main Pic
Публикувана: 19.07.2017
Автор:
Прочетена: 1109
Коментари: 0
За свободата на религията в Европа си заслужава да се борим, а също така и за свободата на словото и свободата на пътуване, заяви германският канцлер Ангела Меркел.
 
"Много хора в миналото приемаха ЕС и неговите преимущества за даденост - свободата на словото, свободата на религията и свободата на пътуване", каза тя.
 
"В много части на света всичко това го няма. Ето защо си струва да се борим за тази Европа", добави Меркел, израснала в комунистическа Източна Германия. "Ако Европа е силна, тогава и Германия ще бъде силна. Това е взаимосвързано."
 
Меркел говори пред избиратели в курортния град Цингст на Балтийско море два месеца преди федералните избори. Тя сподели, че решението на Великобритания да напусне ЕС и избирането на Еманюел Макрон за президент на Франция са променили мнението й по отношение на блока и заяви, че борбата за по-силна Европа си заслужава.
 
Думите на германския канцлер показаха личната й решимост за задълбочаване на европейската интеграция, ако бъде преизбрана за четвърти мандат.
 
Според нея членството в ЕС е една от най-силните страни на Германия. 
 
Меркел призна, че ЕС далеч не е съвършен и че Брюксел понякога е твърде бюрократичен.
 
"Но през последните няколко месеца осъзнахме, че Европа е повече от просто бюрокрация и икономическа регулация, че Европа и съжителството в ЕС са свързани с войната и мира и десетилетията на мир след Втората световна война биха били напълно немислими без ЕС", каза Меркел.
 
Източник: Christian Today
 
Снимка: Reuters
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg