Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

11 убити и 18 ранени при атака срещу католическа църква в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 07.08.2017
Автор:
Прочетена: 1040
Коментари: 0

Въоръжен мъж е нахлул и е започнал да стреля, в ранните часове на 6 август, в католическата църква „Свети Филип“ в Озубулу, малко селце на щата Анамбра в Южна Нигерия, убивайки 11 души и ранявайки тежко 18 души, които са били отведени в болницата. Престрелката е потвърдена от местната полиция, която е в момента издирва атентаторът. От начало динамиката на нападението накара всички да мислят, че става въпрос за атака на терористичната ислямска групировка „Боко Харам“, която не веднъж в миналото е извършвала кървави атентати срещу католически църкви в северната част на страната.

Но щата Анамбра никога не е бил обект на тероризъм, затова хипотезата за нападение от „Боко Харам“ е категорично отхвърлена от полицията. Убиецът е изненадал вярващите, които са участвали на неделната утринна литургия, застрелвайки първо един човек, а след това други седем, намиращи се близо до него, който е бил основната цел на нападателя. Според предварителните разследвания става въпрос за разчистване на сметки, свързано с неплащането на суми свързани именно със строежа на Църквата.

Според полицията убийството е било поръчково, тъй като строителя на Църквата живее извън страната. Свещеникът, който е служил литургията, не е ранен, а голяма част от вярващите са успели да избягат. Възможно е броят на жертвите да нарасне поради тежестта на раните, получени при нападението.

Източник: svt.rv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg