Четвъртък, 26.04.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"Господ да осияе с лицето Си над теб и да ти покаже милост!" Числа 6:25

OnLine
RSS Facebook Twitter

400 хиляди деца в Конго са застрашени от глад и насилия

Main Pic
Публикувана: 11.08.2017
Автор:
Прочетена: 445
Коментари: 0

„Светът не трябва да си затваря очите пред трагичното положение, в което се намират децата и семействата от региона на Източен и Западен Касаи в Демократична Република Конго", това е апелът отправен от Мари-Пиер Поарие, регионален директор на УНИЦЕФ за Северна и Централна Африка. Според представителката на УНИЦЕФ "през последните 12 месеца, повече от 1,4 милиона хора – сред които 850.000 деца – са били принудени да напуснат домовете си и животът им е разтърсен от разпространяващото се насилие.

Деца и жени разказват за ужасни злоупотреби. Много деца са били вербувани от въоръжените сили, принудени да взимат наркотици и да понасят насилия. Нищо не може да оправдае тези деяния. Положението с децата се влошава, а останалите без дом семейства по причина на конфликта нямат достъп до основните услуги. Повече от 200 здравни центъра са разрушени, един на всеки четири не работи редовно. Децата са пропуснали една година обучение, стотици училища са били взети на прицел и опустошени, някои учители са били убити, а други са избягали, в търсене на спасение. Заради страха от насилията, учителите не могат да ходят на работа, а уплашените родители не изпращат децата си на училище.

Всички участващи в конфликта страни трябва да защитават децата, трябва да се сложи край на жестоките насилия спрямо тях и да се защитават училищата и здравните услуги. Хуманитарните оператори трябва да имат свободен достъп до засегнатите населения, за да стигнат до всички, които се нуждаят от помощ.

Благодарение на продължителното присъствие в региона и на мрежата, организирана от партньорите на местно ниво, УНИЦЕФ отговаря на нарастващите хуманитарни нужди, като помага на над 150.000 души, засегнати от кризата, с подпомагане на прехранването, на здравеопазването, образованието, достъпа до вода и хигиенно-санитарни услуги, чрез преки парични помощи и закрила на детството. Но ако тези насилия не престанат, дори и най-доброто, което даваме, няма да е достатъчно. Животът на хиляди деца е в опасност“.

Източник: man.rv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg