Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастори стартираха християнска алтернатива на Facebook

Main Pic
Публикувана: 29.08.2017
Автор:
Прочетена: 2751
Коментари: 0
Нова социална медийна платформа създадоха християни, чиито профили са били блокирани от Facebook.
 
Новата християнска алтернатива на Facebook се нарича SocialCross.org. Началото й бе поставено от група пастори, спирани няколко пъти от Facebook, заради публикуването на непопулярни мисли и мнения по въпросите на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални, трансджендър) общността, съобщава The Christian Post.
 
Пасторите се надяват, че новата социална платформа ще бъде място, където християните ще могат свободно да изразяват своите вярвания и да се ангажират в разговори, без да се страхуват от враждебна реакция.
 
Три седмици след стартирането си SocialCross вече има 2300 потребители.
 
"Това е място, където всички ние можем да се съберем като хора, които вярват в Христос, които искат да споделят един с друг и да се учат един от друг, като го правим без опасения, че ще ни докладват заради публикация или че Facebook ще ни блокира за 30 дни", каза съоснователят на уебсайта Рич Пенкоски, проповедник от Западна Вирджиния и съосновател на онлайн служението Warriors for Christ ("Войни за Христос").
 
Пенкоски бе принуден да създаде SocialCross, след като профилът му във Facebook бе забранен за повече от 30 дни. 
 
"Идеята е, че това е християнски сайт, ръководен от християни, създаден от християни и основан на библейски принципи", обясни Пенкоски.
 
Той добави, че членовете на ЛГБТ общността също са добре дошли, стига да идват с желанието да задават честни въпроси и да има честен диалог, а не да коментират и налагат начина си на живот на другите.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg