Неделя, 18.03.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"Останете и вие твърди и укрепете сърцата си; защото Господнето пришествие наближи." Яков 5:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Епископите в САЩ осъждат отмяната за закрила на малолетните имигранти

Main Pic
Публикувана: 08.09.2017
Автор:
Прочетена: 224
Коментари: 0

„Неприемливо и осъдително решение, стъпка назад в напредъка на страната, действие, което показва липса на милосърдие и ограничена визия за бъдещето“. Това е острата присъда, изразена от американските епископи за отмяната на "DACA", програмата за закрила на малолетните, пристигащи в Съединените щати без законно признат правен статут.

На 4 септември, президентът Доналд Тръмп възложи на министъра на правосъдието, Джеф Сешънс, обявяването на отмяната на мярката, която позволи на младежите, дошли в САЩ като малолетни от юни 2007 г. и, които до 2012 г. не са навършили 31-годишна възраст, да се възползват от разрешение за работа или обучение, което може да се подновява на всеки две години. Отдел „Национална сигурност“ се ангажира да не депортира упълномощените младежи, наречени „мечтатели“, освен ако не са извършили престъпления.

Конгресът ще има шест месеца, за да определи ново законодателство, което да избегне репатрирането на около 780.000 студенти и работещи. Църквата в Америка посочи, че е готова да подкрепи младежите, засегнати от президентското решение, „независимо от имиграционния им статут“.

В съвместната декларация на епископите се заявява, че „отмяната на програмата е ненужна, причинява безполезни страхове у младежите и у семействата“ и не признава приноса към американското общество на тези млади хора, които „продължават да работят и да служат на страната дори чрез военна служба“. Епископите, в заключение, обясняват, че „решението не отразява кои сме ние като американци“ и, че „нашата нация е действала в противоречие със Свещеното Писание, особено с текста, призоваващ да посрещнем децата в името на Исус".

Надеждата на епископите е, че Конгресът ще действа незабавно за законодателно решение, което „ефективно да предотврати репатрирането на хиляди млади хора, вплетени в тъканта на църквата и нашето общество и, които, от социална и човешка гледна точка, са американци“.

Източник: bp.rv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg