Вторник, 17.07.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"Исус му каза: Прогледай; твоята вяра те изцели." Лука 18:42

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ураганът "Ирма" застрашава живота на повече от 10 милиона деца

Main Pic
Публикувана: 12.09.2017
Автор:
Прочетена: 342
Коментари: 0

Според Детския фонд на обединените нации, УНИЦЕФ над 10,5 милиона деца живеят в страни, които са на пътя на урагана „Ирма“. Децата в източните Карибски острови, Доминиканската република, Хаити и Куба са в особена опасност, а сред тях повече от 3 милиона са на възраст под 5 години. УНИЦЕФ е обезпокоен  за стотици хиляди деца, които могат да изпитат най-лошите ефекти на бурята, особено живеещите в крайбрежните райони

Ураганът „Ирма“, буря от 5 категория, пресече няколко източни карибски острова в средата на седмицата, оставяйки опустошителни следи, особено в Ангуила, Британски Вирджински острови, Барбуда и островите Турс и Кайкос. Според първите оценки на тези острови са засегнати 74 000 души, сред които 20 000 деца. Патрик Найт, отговарящ за комуникациите на УНИЦЕФ в Източните Кариби посочи: „Размерът на щетите става все по-ясен и виждаме, че нивото на унищожение е високо. Нашият приоритет е да достигнем възможно най-бързо до всички семейства и деца, които са в засегнатите общности“.

Според местните власти комуникационните мрежи в много от засегнатите райони са били напълно или частично повредени. Инфраструктурите, сред които пътища, мостове, болници и училища, също са претърпели различни нива на щети. В Барбуда 90% от инфраструктурата е унищожена.

Непосредствената грижа на УНИЦЕФ е да предостави на засегнатите общности питейна вода и хигиенно санитарни структури и да предостави закрила както на децата, така и на подрастващи, включително психично-социална подкрепа за засегнатите.

Преди бурята, УНИЦЕФ определи като приоритет хуманитарна животоспасяваща помощ за Антигуа, Барбуда и Барбадос, за да гарантира бързото разпространение на необходимите блага за засегнатото население в координация с местните власти. Тя включва вода, храна и лекарства, продукти за третиране на вода, хигиенни комплекти, временни жилища и образователни материали. Ураганът „Ирма“ се очаква да продължи своя опустошителен път на северозапад през следващите няколко часа и дни.

Източник: bp.rv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg