Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Спасяват хиляди млади имигранти от депортация от САЩ

Main Pic
Публикувана: 13.09.2017
Автор:
Прочетена: 1052
Коментари: 0

Демократите се разбраха с Тръмп през главата на републиканците за спасението от депортиране от САЩ на хиляди млади имигранти.
Лидерите на демократите в двете камари на Конгреса на САЩ казаха, че са постигнали споразумение с президента Доналд Тръмп за защита на хиляди млади имигранти от депортиране и за финансиране на някои мерки за укрепване на сигурността по границата, предадоха Асошиейтед прес.

Това споразумение обаче не включва изграждането на стена по границата с Мексико, за каквато Тръмп отдавна настоява.

Споразумението бе постигнато на работна вечеря на президента в Белия дом с лидерите на демократическото малцинство в Камарата - Нанси Пелоси, и в Сената - Чък Шумър.

Споразумението предвижда да се гарантира защита от депортиране на близо 800 000 имигранти, доведени незаконно в САЩ още като деца, които досега бяха под закрилата на специална програма, обявена от експрезидента Барак Обама. Тази програма им даваше временно право да работят без страх от депортиране. Тръмп прекрати програмата в началото на този месец, като даде на Конгреса 6 месеца да предложи законодателно решение на проблема, преди защитеният статут на т.нар "дриймъри" (мечтатели) да изтече.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg