Неделя, 18.03.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"Останете и вие твърди и укрепете сърцата си; защото Господнето пришествие наближи." Яков 5:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

13 октомври e Молитвен ден за мира и общото благо във Венецуела

Main Pic
Публикувана: 12.10.2017
Автор:
Прочетена: 540
Коментари: 0

Епископите във Венецуела обявиха 13 октомври за Молитвен ден в страната „за мира и общото благо“. Инициативата на епископите се провежда предвид регионалните избори в страната, предвидени за 15 октомври.

„В контекста на трудната обстановка в страната, тези избори са лъч светлина по пътя не само на вярващите, а и на защитаващите  демокрацията като форма на управление и като истински път към цялостното развитие, така необходимо за нашия народ“, пишат епископите в разпространената декларация.

Епископите призовават вярващи и избиратели да упражнят правото си на вот „пред тоталитарния проект, който се опитва да наложи новото Конституционно събрание, но неприет от по-голямата част от венецуелските граждани“, тъй като изборите за губернатори дава нови надежди да не бъдат наложени „форми, нарушаващи достойнството и правата на човешката личност, както и политическата стабилност и социалния мир“.

На бъдещите победители на изборите епископите припомнят, да избягват формулата „управляващи и опозиция“, а да бъдат „служители на хората и отговорни лидери, които могат да управляват регионите заедно с народа“.

Източник: dg.fides

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg