Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

АГРЕСИЯТА: социален проблем на съвремието или на човешката същност

Main Pic
Публикувана: 16.11.2017
Автор:
Прочетена: 1792
Коментари: 0

Сдружение ХАРТА организира публичната дискусия АГРЕСИЯТА - СОЦИАЛЕН ПРОБЛЕМ НА СЪВРЕМИЕТО ИЛИ НА ЧОВЕШКАТА СЪЩНОСТ?, заедно с писателката Теодора Димова и п-р Станислав Алексиев на 18 ноември, събота от 17.30 часа в Книжарница-кафе,,Защо не?”, ул. ,,Солунска” 49, София.

Непрестанната вербална, медийна, физическа и икономическа агресия е станала част от нашето вчера и утре. От ставането и лягането на нашите деца.

Постомодерното време, което изтича и се променя все по-бързо, е характерно с отказ и загуба на авторитети.

С рационален смисъл в каузи и идеи; С многопластовост и взаимодействие на маргинални автономни или групови ценностни системи; Със замяна на оригинала с копието на всяко едно социално-културно, информационно и техническо ниво.

На базата на тези основни повратни точки в културата и ежедневието днешната обстановка е наследник - носител, но и антипод. Какво точно ни очаква е въпрос на време, наблюдение и анализ. За сега обаче,  Модерният проект е завършил. Самоунищожил се е, а постмодерното време е процес на видоизменение. Дали това ще доведе до НОВА МОДЕРНОСТ, както някои философи мислят, ние не знаем, но е важно да се обърне внимание на преходното време в което се намираме в момента.

НЕУСТОЙЧИВО, БЕЗЦЕННОСТНО И СВРЪХСКОРОСТНО-ИНФОРМАЦИОННО. Все по-самотни и все по-затворени във себе си и към другите. Все по-непознаващи себе си и другите.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg