Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Време за подаръци

Main Pic
Публикувана: 23.12.2017
Автор: Петя Зарева
Прочетена: 1571
Коментари: 0

Бъдни вечер е...

Време за мечти и пожелания или поне така повелява традицията.

Време е да помислим за бъдещето с надежда, с вяра, даже с нетърпение.

Бъдни вечер е свързана с очакване. Интересно е, че обикновено ние очакваме от Бога, с гладните очи на любопитни деца, които се въртят около празнично украсената елха, поклащат кутиите с бляскаво опаковани подаръци и тайничко стискат палци съдържанието да отговаря на списъка в мечтите им.

Най-доброто при Бога е, че Той винаги ни изненадва приятно. Най-трудното за нас е да повярваме, че съдържанието на получения от Него подарък е именно това, от което имаме нужда. И тъй като Бог никога не се вмества в рамките, налагани от този свят, в случая с Божия съвършен подарък, опаковката е невзрачна, незабележима и всеки би я подминал. Сигурно затова Всевишният се беше погрижил за специални ефекти, каквито само Той можеше да подсигури – бляскава звезда, славни ангели и екзотични мъдреци с уникални подаръци – все подробности, които имаха за цел да компенсират семплата сцена – обор, ясла, бебе и овчари в прохладния мрак.

Подаръкът на Бога е неочакван във всяко отношение. Има си логична причина. Много просто. Мислите Му са несравнимо различни от нашите. Ние възклицаваме при вида на диаманти и небостъргачи, а Той се усмихва на жертвена обич, благост и добрина, проявени без заслуги или въпреки липсата на такива.

Бъдни вечер е! Най-славната нощ в историята на човечеството. Нощ на неочакван подарък от небето. Когато се изпълни времето Бог изпрати... На Бъдни вечер Бог дойде и остана.

Без Бъдни вечер нямаше да има Великден и Възнесение.

Бъдни вечер е! Вместо да мечтаем за бъдещето, да бъдем като Неговия Автор. Единствено Той знае края от началото. Доверете Му се и БЪДЕТЕ като Неговия Син, който пренебрегна славата Си, стана един от нас и извърши волята на Своя Небесен Баща със съвършено покорство.

Нека да празнуваме Съвършената любов, дошла сред нас и вместо да очакваме подаръци, ние да ги изработим собственоръчно, вложили в тях ум, сърце и сила.

Искам да бъда подарък!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg