Неделя, 31.05.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Но бягай от младежките страсти; и заедно с тези, които призовават Господа от чисто сърце, следвай правдата, вярата, любовта, мира." 2 Тимотей 2:22

OnLine
RSS Facebook Twitter

Луис Палау съобщи, че има рак на белия дроб

Main Pic
Публикувана: 21.01.2018
Автор:
Прочетена: 1005
Коментари: 0

Световноизвестният евангелизатор Луис Палау (83 г.) заяви в четвъртък, 18 януари, в специално заснето видеообръщение, че е бил диагностициран с рак на белия дроб. Заедно с него по време на обръщението бяха и двама от синовете му – Кевин и Андрю.  

"Искахме да запишем това видео, за да кажем на хората по целия свят, които обичат баща ми и неговото служение, какво се случва в живота му", каза Кевин, президент на Служението на Луис Палау.

След това той сподели, че баща му се е разболял след натоварена програма през есента, когато се е върнал от пътуване в Обединеното кралство. Помислили, че това е бронхит, но когато не се възстановил, семейството убедило Луис да отиде на лекар.

"За наша изненада информацията, която получихме точно преди Рождество, беше, че има рак в един от белите дробове на татко", обясни Кевин. Направени са били допълнителни прегледи при онколог, който им съобщил терминалната диагноза. "Само преди няколко дни получихме заключението, че това е рак на белия дроб в 4-ти стадий. Това е шок, особено за някого, който винаги е бил толкова здрав като татко", продължи той.

В типичния за него емоционален стил американският евангелизатор от аржентински произход Луис Палау сподели: "Това е тъжно, но не се чувствам в паника или ужас и ако бъда излекуван - алелуя! Много хора се молят, Господ да направи чудо, а това буквално би било медицинско чудо - 4-ти стадий е сериозно нещо."

Той каза, че мирът, който веднага е почувствал, се дължи отчасти на факта, че преди 10 години е избрал своя син Кевин да бъде президент на служението, а Андрю служи като евангелизатор. "Така че всичко е готово и ако Господ иска да ме отведе у дома през следващите два месеца или две години, готов съм", заяви Палау.

Той сподели библейския текст, който го насърчава - Исая 41:10, където се казва: "Не бой се, защото Аз съм с тебе; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница..."

"Аз зная, че Господ е с мен, чрез присъствието на Святия Дух Той е с нас, ние преминаваме през тези неща и отиваме в присъствието на Господа", свидетелства Луис.

Той също така цитира 2 Тимотей 4:6, където апостол Павел казва: "времето за отиването ми настава".

Луис Палау е един от първите световноизвестни евангелизатори, който, веднага след политическите промени у нас, през 1991 година посети България и проведе мащабна евангелизация на стадион "Академик" в София. Нека се присъединим към молитвите за Луис Палау.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg