Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Председателят на ОЕЦ взе участие в обществената дискусия за Истанбулската конвенция

Main Pic
Публикувана: 22.01.2018
Автор:
Прочетена: 3710
Коментари: 0
Днес, 23 януари, в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" се проведе обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Тя беше организирана от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
 
Във форума, на който присъстваха депутати, представители на изпълнителната власт, на около 200 неправителствени организации и експерти, взе участие и председателят на ОЕЦ п-р Румен Борджиев. Той заяви подкрепа за борбата срещу всякаква форма на домашното насилие, но изрази несъгласие с паралелното въвеждане на нови понятия, несъвместими с българския обществен ред и непознати в националната ни правна система. 
 
"Ние, протестантските вярващи в България, сме убедени, че тази конвенция няма да бъде приета, защото в страната ни има достатъчно здрав разум - не малкото хора, които викат силно, за да създадат впечатление за правота, а целокупният български народ. Благодаря ви и нека Бог да ви благославя", заяви накрая п-р Борджиев.
 
По-рано Светият Синод на БПЦ също излезе със становище, че не подкрепя Истанбулската конвенция.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg