Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Един ден в пост и молитва срещу приемането на Истанбулската конвенция

Main Pic
Публикувана: 26.01.2018
Автор:
Прочетена: 2196
Коментари: 0

Скъпи съработници в Божието царство,

Въпреки, че през месеците януари и февруари някои църкви и цели деноминации да са във верижен пост и молитва за България и Божието дело в нея, нека приемем предложението един ден – следващата сряда (31 януари) да бъде обявен за общонационален пост и молитва. Нека темата за поста и молитвата да бъде не само отлагане на гласуването на Истанбулската конвенция (което вече е факт), но нейното окончателно отхвърляне. (Между другото, днес комисията по Вероизповеданията към НС имаше в проекто-дневния ред да обсъди Конвенцията, но сред проведеното разискване не прие тази точка да бъде в дневния ред на заседанието.)

Дори, ще бъде добре, ако някои наши църкви, които нямат богослужение в сряда, да насрочат извънредно такова, за да бъдем заедно пред Бога в молитва.

Вярвам, че заставайки в обща молитва пред Бога, ще измолим духовна защита от Бога за целия наш народ.

„А Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които викат към Него ден и нощ, ако и да се бави спрямо тях?” (Лука 18:7)

ОЕЦ препоръчва на евангелските християни в България да отделим време за усърдна молитва с пост. Смятаме за наложително всички вярващи, независимо от деноминационната си принадлежност, да се обединим в една обща застъпническа молитва за духовното здраве на българския народ.

НИЕ ВЯРВАМЕ, че небесният Създател обича всеки човек – мъж и жена, дете и старец, силен и слаб, болен и здрав, българин и бежанец, вярващ и невярващ.

НИЕ ВЯРВАМЕ, че пред Бога е добро и благоприятно да отправяме молитви за всички хора – включително и за високопоставените, – за да можем да се радваме на спокоен живот „в пълно благочестие и сериозност“ (I Тимотей 2:1-3).

НИЕ ВЯРВАМЕ, че във времена на духовно объркване и мрак именно Църквата следва да се възправи на страната на правдата и да се моли за милост и сили, за мъдрост и слово. Затова отправяме призив да отделим последния ден на настоящия месец (31 януари, сряда) като ден за усърдна молитва, придружена по възможност и с пост.

Докато се молим Бог да придаде мъдрост на народните представители, за да не ратифицират спорната конвенция, нека същевременно с това като евангелски вярващи да се обединим пред Божия престол в изповед и застъпничество за следните неща: СРЕЩУ въвеждането на каквито и да е форми на джендър идеология в правния мир на страната; СРЕЩУ налагането на нестереотипни значения на понятията „мъж“ и „жена“ в българските училища и детски градини;
СРЕЩУ насилието във всички негови извратени варианти (вербално, физическо, икономическо, сексуално) и най-вече срещу насилието върху деца и жени. ЗА смирение и страх от Бога – този Бог, който ни се открива в Светото писание чрез личността на Исус Христос; ЗА стабилни семейства – такива семейства, които се основават на библейски ценности; ЗА покаяние и новорождение сред нашите сънародници – защото Бог „иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината“ (I Тимотей 1:4).

Призоваваме всички църкви да посветят време, за да се включим в тази обща молитвена инициатива. Нека да насърчим вярващите хора да издигнат глас на застъпничество, за да можем заедно да изпросим милост от Небесния престол!

Със сърдечни поздрави в Христос,
п-р Румен Борджиев (председател на ОЕЦ)

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg