Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Над 40 милиона са невидимите роби по света

Main Pic
Публикувана: 07.02.2018
Автор:
Прочетена: 1056
Коментари: 0

Всяка година над 40 милиона души, сред които нараства броят на жените и децата, са жертва на тежки форми на експлоатация, особено на принудителна проституция и принудителен труд. Предвид Световния ден за борба срещу  търговията с хора, който  се отбелязва на  8 февруари, неправителствени организации организират  среща на тема „Търговия с хора и сериозни нарушения на правата на човека: новите роби на ХХІ век“.

Според организаторите, това е възможност да се размисли върху изкривяването на една икономическа система, която „задълбочава неравноправието и допринася за създаването на такива условия, при които милиони хора по света попадат в мрежата на престъпни групи, които търгуват с тях и ги свеждат в положение на истинско робство“.

Ще бъдат обсъдени различните форми на експлоатация – от тази на работното място, която в Италия засяга 150 хиляди души, в по-голямата си част млади имигранти, до принудителната проституция, която отново на полуострова засяга между 50-70 хиляди жени, както и експлоатираните по различен начин малолетни.

Киара Катанео, програмен мениджър от организацията „Протегнати ръце“ посочва, че  „е трудно да се очертае образа на тези жертви, които варират по възраст, пол и географска принадлежност. Онова, което обединява всички, е тяхната уязвимост, в смисъл, че са хора, принудени да се местят и  след като не могат да направят това по легални пътища, те са принудени да прибягват до незаконни средства и затова попадат в мрежата на трафикантите“.

Източник: man.rv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg