Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Националната молитвена закуска в САЩ: Вярата заема централно място в живота на американците

Main Pic
Публикувана: 08.02.2018
Автор:
Прочетена: 2044
Коментари: 0

Националната молитвена закуска се провежда всяка година в началото на февруари. Тя се организира от Конгреса на САЩ и религиозната фондация "Фелоушип" (Fellowship Foundation).Тази година на проявата присъстваха 3800 представители от различни страни, включително и от България.

Традиционната Молитвена закуска събира всяка година на едно място световни политически и религиозни лидери с американския президент. Започнала през 1953 г. при президента Айзенхауер, тази среща вече 66 години се утвърждава като едно от най-важните политически събития във Вашингтон. На закуската присъстваха редица сенатори и конгресмени от американския Конгрес - сенатор Крис Куунс от Делауър, сенатор Джеймс Ланкфорд от Оклахома, конгересмените Чарлс Крист, Ранди Холтгрен и Стивън Скълис. Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обърна към присъстващите с дълбоко религиозни думи за човешкото себеотрицание, жертвоготовност и състрадание, давайки редица примери от ежедневния живот, при които тези състояния на човешкия дух са възтържествували. Президентът не пропусна да окуражи и страдащите под гнета на недемократичните режими в Куба, Иран, Северна Корея и Венецуела.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4566497/

Традиционната Молитвена закуска събира всяка година на едно място световни политически и религиозни лидери с американския президент. Започнала през 1953 г. при президента Айзенхауер, тази среща вече 66 години се утвърждава като едно от най-важните политически събития във Вашингтон. На закуската присъстваха редица сенатори и конгресмени от американския Конгрес - сенатор Крис Куунс от Делауър, сенатор Джеймс Ланкфорд от Оклахома, конгересмените Чарлс Крист, Ранди Холтгрен и Стивън Скълис.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обърна към присъстващите с дълбоко религиозни думи за човешкото себеотрицание, жертвоготовност и състрадание, давайки редица примери от ежедневния живот, при които тези състояния на човешкия дух са възтържествували. Президентът не пропусна да окуражи и страдащите под гнета на недемократичните режими в Куба, Иран, Северна Корея и Венецуела.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че вярата заема централно място в живота на американците и тяхната свобода, предаде Асошиейтед прес.  В реч по време на ежегодната Национална молитвена закуска, събрала религиозни лидери, политици и високопоставени лица, той подчерта, че вижда у съгражданите си "силата на Божията любов", особено след последните урагани и масови стрелби. "Всички ние можем да сме герои", добави президентът.

В събитието участва и българска делегация, водена от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. В нея са още кметовете на София, Пловдив и Бургас Йорданка Фандъкова, Иван Тотев и Димитър Николов. Всички те ще имат възможност да участват в молитвите за благословение и за мир по света, както и да участват в различни дискусии на християнска тематкика.

Тръмп се радва на голяма подкрепа сред християните евангелисти, които му помогнаха да влезе в Белия дом. През първата година от мандата му те го приветстваха заради назначенията на консервативни съдии, опитите да отслаби правилата, забраняващи политическа дейност на религиозни групи, както и когато обяви Ерусалим за столица на Израел.

Милиони хора в Куба, Иран, Венецуела, Северна Корея и други страни страдат от репресивни и жестоки режими, заяви Тръмп. Той припомни, че в продължение на много години "Ислямска държава" е избивала християни, мюсюлмани и хора от други религии, но днес международната коалиция е освободила почти изцяло териториите в Ирак и Сирия, доскоро контролирани от джихадистите.


 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg