Вторник, 21.08.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада." Матей 5:9

OnLine
RSS Facebook Twitter

Религиозните общности в България са притеснени заради Луков марш

Main Pic
Публикувана: 10.02.2018
Автор:
Прочетена: 374
Коментари: 0

Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) е силно разтревожен от поредния Луков марш, насрочен за 17 февруари в центъра на София, съобщава съветът в своя позиция.

Публикувано във факти.бг: Целта на това факелно шествие е единствено демонстрация и пропаганда на неонацистки и ксенофобски иЦелта на това факелно шествие е единствено демонстрация и пропаганда на неонацистки и ксенофобски идеи.

Маршът е в памет на генерал Илия Луков и ще се проведе за 15-а поредна година.

"Генерал Христо Луков, прочул се с яростните си антисемитски и неонацистки възгледи, е бивш военен министър и една от ключовите фигури, допринесли за присъединяването на България към държавите от “оста” през Втората Световна Война.

Целта на това факелно шествие е единствено демонстрация и пропаганда на неонацистки и ксенофобски идеи. Провеждането му само ще подтикне към омраза и ще способства за изкуственото насърчаване на етническо, религиозно и расово противопоставяне. Прояви от този род нерядко завършват и с актове на вандализъм и насилие, които са позорни за едно мирно и толерантно общество, каквото е българското", пише още в писмото на съвета, изпратено до медиите.

Представителите на религиозните общности заявяват, че провеждането на марша е срам за столицата на една демократична държава.

Националният съвет за религиозните общности в България е създаден през 2008 г. по инициатива на Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет. Негови учредители и редовни членове са: Българска православна църква; Мюсюлманско изповедание; Арменска апостолическа църква; Централен израилтянски духовен съвет; Обединени евангелски църкви и Католическа екзархия.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg