Четвъртък, 15.11.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"Претърпявайте си един друг, и един на друг си прощавайте, ако някой има оплакване против някого; както и Господ е простил вам, така прощавайте и вие." Колосяни 3:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мъж нападна християни с меч в църква в Индонезия

Main Pic
Публикувана: 12.02.2018
Автор:
Прочетена: 359
Коментари: 0

Индонезийски полицаи простреляха мъж, който нападна с огромен меч християни в църква по време на неделната служба и рани четирима, сред които и свещеника, предаде AFP. Около 100 души присъствали на литургията в църква в град Слеман в провинция Йогякарта, когато вътре се втурнал мъж с еднометров меч и започнал безразборно да напада хората.

Говорител на провинциалната полиция каза, че ранените са сериозно пострадали, но мотивите на нападателя още не са ясни. Присъствалият на литургията Андхи Кайо каза, че нападателят, който бил с окървавена глава, се появил няколко минути след началото на църковната служба, а младеж с остро оръжие го преследвал. „Всички изпаднаха в паника и крещяха, аз се опитвах да спася жена си и децата си”, каза Кайо.

Вярващите избягали от църквата през друга врата, а нападателят ги последвал като унищожавал всичко, изпречило се на пътя му. Той нападнал и свещеника, който стоял до олтара. Полицията пристигнала малко след нападението и стреляла предупредително във въздуха, за да усмири извършителя, който отказал да се предаде.

Той се насочил към полицая, който стрелял. Тогава служителят на реда го прострелял в корема, но преди това нападателят успял да рани и него, разказа Кайо. Инцидентът е поредна атака срещу религиозно малцинство в най-многолюдната мюсюлманска държава в света, където живеят и много християни, индуси и будисти. През 2016 г. няколко деца бяха ранени след като мъж хвърли коктейл „Молотов” в църква по време на неделна служба.

Източник: actualno.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg