Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

На 99 години почина евангелизаторът Били Греъм

Main Pic
Публикувана: 20.02.2018
Автор:
Прочетена: 3854
Коментари: 0

Били Греъм почина на 21 февруари в дома си в Монтрийт, Северна Каролина, съобщи Джереми Блум, говорител на БГЕА.

Уилям Франклин Греъм е роден на 7 ноември 1918 година в Шарлът, Северна Каролина. През 1943 година завършва антропология в Уитънския колеж в Уитън, Илинойс, САЩ. В края на 40-те години става известен със своите проповеди, които изнася пред големи аудитории, като през следващите десетилетия те се излъчват често по радиото и телевизията.

"Моята единствена цел в живота е да помагам на хората да намерят лична връзка с Бога, което, според мен, идва чрез познаването на Христос", казва Греъм.

През своята близо 60-годишна мисионерска дейност той е проповядвал на около 210 милиона души в 185 страни по света, а в продължение на шест десетилетия се моли с всеки американски президент от Хари Труман насам. Няколко от американските президенти, включително Линдън Джонсън, Джордж У. Буш и Бил Клинтън, са го приемали за свой духовен съветник.

Преди няколко години п-р Греъм написа :„Някой ден ще прочетете или чуете, че Били Греъм е починал. Не вярвайте на нито една дума от това съобщение. Аз ще бъда по-жив, отколкото съм сега. Просто ще сменя адреса си. Ще съм отишъл в Божието присъствие.“

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg