Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Погребалната церемония на Били Греъм ще бъде евангелизационна

Main Pic
Публикувана: 21.02.2018
Автор:
Прочетена: 4469
Коментари: 0

Според съобщение от говорителя на организацията на Били Греъм, Марк Демос, в събота, 24 февруари, кортежът с тленните останки на п-р Греъм ще тръгне от тренировъчния център "Били Греъм" в Ашвил, Северна Каролина, САЩ, и ще се отправи към библиотеката "Били Греъм" в Шарлът. В понеделник и във вторник, 26-27 февруари, затвореният ковчег ще бъде в библиотеката "Били Греъм",  където от 8 до 20 часа ще се даде възможност на приятели, роднини и посетители да отдадат почит на евангелизатора.

Частното погребално богослужение за г-н Греъм ще се проведе пред библиотеката "Били Греъм" в петък, 2 март. Ще се спази изричното желание на Били Греъм неговото погребение да отразява и подсилва евангелското послание, което той проповядва в продължение на десетилетия.

Греъм ще бъде погребан до съпругата си Рут, в подножието на кръстообразната тухлена пътека в молитвената градина на североизточната страна на библиотеката Били Греъм. Рут Греъм почина на 14 юни 2007 г. на 87-годишна възраст.

В интервю за CNN по време на евангелизацията си в Ню Йорк, в края на своето служение, Били Греъм беше попитан как иска да бъде запомнен. Той отговори: "Че съм бил верен на посланието, което Той ми даде и верен на призива, който ми даде да отида по света и да проповядвам Евангелието. Ето така бих искал да бъда запомнен."

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg