Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Днес се състоя погребалната церемония на Били Греъм

Main Pic
Публикувана: 01.03.2018
Автор:
Прочетена: 2127
Коментари: 0
Били Греъм беше погребан днес, 2 март 2018 г., в двора на библиотеката "Били Греъм" в Шарлът, Северна Каролина, САЩ.
 
Погребалната церемония се проведе под специално изградена бяла палатка, която напомня за известнaта евангелизация на Греъм в Лос Анджелис през 1949 година, която е осемседмично събитие, провеждало се в подобна тента.
 
Списъкът от 2 000 специални гости, освен президента и вицепрезидента на САЩ, включваше известни имена на евангелизма днес, като Кати Лий Гифърд и Стивън Къртис Чапман, пасторите Рик Уорън и Джоел Остин, популярните говорители Рави Захариас, Бет Мур и много други. Сред присъстващите беше и бившият председател на ОЕЦ в България, п-р Николай Неделчев. За събитието бяха акредитирани над 400 медии.
 
По желание на Били Греъм цялата церемония и всички изказвания бяха изцяло с евангелизационна насоченост, за да отразяват най-добре живота и мисията на проповедника.
 
Основната проповед беше изнесена от по-големия син и настоящ ръководител на организацията на Били Греъм, Франклин Греъм. Братът и трите сестри на Франклин също споделиха накратко свои спомени за баща си. Сестра му, Рут, говори за страха да отиде в бащиния си дом, след като се разделят с втория си съпруг. "Не исках да огорча баща си. Наистина не исках да огорча Били Греъм", каза тя. Рут разказа как баща й я е чакал, когато се е върнала вкъщи. "Той обви ръце около мен и каза "добре дошла у дома". "Нямаше обвинение, просто безусловна любов", сподели тя.
 
Греъм беше погребан до съпругата си Рут в подножието на кръстообразната тухлена пътека в молитвената градина на североизточната страна на библиотеката "Били Греъм". На надгробната плоча, отново по негово желание, е изписано: "Проповедник на благовестието на Господ Исус Христос".
 
Били Греъм почина в сряда, 21 февруари, в дома си в Монтрийт, Северна Каролина, на 99 години.
 
През последните няколко дни хиляди спомени и свидетелства бяха споделени чрез социалните мрежи и медиите от признателни и приближени до световноизвестния евангелизатор.
 
Президентът Тръмп лично сподели как баща му го е завел на стадиона да слушат евенгелизационните служби на Били Греъм и призна, че баща му, Фред Тръмп, е бил огромен почитател на проповедника.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg