Понеделник, 25.06.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"След като стигна на мястото, им каза: Молете се да не паднете в изкушение." Лука 22:40

OnLine
RSS Facebook Twitter

Телата на 40 иракски християни са намерени в масов гроб

Main Pic
Публикувана: 04.03.2018
Автор:
Прочетена: 381
Коментари: 0

Иракските сили за сигурност и проправителствените милиции са открили масови гробове край Мосул, които включват тленните останки на 40 християни, които са имали малки кръстове с тях, когато са били убити от ислямски терористи и след това са били погребани заедно, според Сирийската православна църква.

Масовите гробове са открити в иракския район Халила, западно от Мосул. "Повечето останки бяха погребани в общ гроб, някои от тях бяха на жени и деца и имаха малки християнски кръстове", казва цитирания източник на църквата.

Open Doors, християнска организация, което работи в над 60 страни по света и партньорите им са построили близо 700 нови домове за християните в региона.

Иракският архиепископ Башар Уорда от Ербил, изрази загриженост за бъдещето на християните, в своя реч в университета Джорджтаун във Вашингтон миналия месец. Атаките от т.нар. Ислямска държава оставиха християните "без подслон, без убежище, без работа, без имот, без манастири, без възможност да участват в дейности, които дават на живота ни достойнство", каза той.

"Така че малко от нас са останали. Предполага се, че са 200 000 християни или по-малко", каза архиепископ Башар Уорда, за общия брой християни в страната, което е спад от 1,5 млн. от 2003 г. до днес. Въпреки това, добави той, "макар да е вярно, че броят ни намалява, апостолите бяха много по-малко от нас“.

Източник: The Christian Post

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg