Събота, 08.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Даде храна на ония, които Му се боят; Винаги ще помни завета Си." Псалм 111:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ден за молитва и пост

Main Pic
Публикувана: 12.03.2018
Автор:
Прочетена: 1393
Коментари: 0

Отново обединени заедно в един ден на пост и молитва за България на 16 март 2018 г. (3:16)

По повод разгорещените обществени дебати около ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие ние в Обединени евангелски църкви в България изпитваме тревога поради определени тенденции и развития в българското общество.

Във връзка с това ОЕЦ препоръчва на евангелските християни в България да отделим време за усърдна молитва с пост. Смятаме за наложително всички вярващи, независимо от деноминационната си принадлежност, да се обединим в една обща застъпническа молитва за духовното здраве на българския народ.

Вярваме, че Бог отговаря на тези молитви и че за Него е угодно да бъдем обединени в общение пред Него. Затова обявяваме нов ден за пост и молитва:

След като стотици вярващи се включиха на 31 януари с молитва и застъпничество, ОЕЦ обявява продължение на инициативата под наименование: "3:16 - ден за молитва и пост". Новата дата е 16.3.2018 г.

Дебатите изведоха на преден план два остри проблема:

Първо, насилието срещу жени и деца е срамен факт и ние като вярващи хора не можем да стоим безучастни. Като безспорен проблем това смущава сърцето ни и ние сме убедени, че са необходими мерки срещу тази обществена язва.

Второ, опитите да се вмъква джендър идеология у нас също са факт и няма да се изчерпат с тази конвенция. Божието слово ни учи да обичаме грешника, но да се отвращаваме от греха. Църквата има дълг да назовава греховете на глас, без смущение и компромиси, за да играе ролята на духовна съвест на обществото.

Призоваваме всички църкви да посветят време, за да се включим в тази обща молитвена инициатива. Нека да насърчим вярващите хора да издигнат глас на застъпничество, за да можем заедно да изпросим милост от Небесния престол!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg