Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Благовещение в нашия живот

Main Pic
Публикувана: 24.03.2018
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 1718
Коментари: 0

Интервю с Юлия Борисова и Цветелина Димитрова, майка и дъщеря

 

„Ангелът  влезе при нея и рече: радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените. А тя, като го видя, смути се от думите му и размисляше, какъв ли е тоя поздрав. И рече й ангелът: Не бой се, Мария, понеже ти намери благодат у Бога; и ето, ти ще заченеш в утробата, ще родиш Син и ще Го наречеш с името Исус.  Той ще бъде велик и ще се нарече Син на Всевишния; и ще Му даде Господ Бог престола на отца Му Давида;  и ще царува над дома Иаковов довеки, и царството Му не ще има край.  А Мариам рече на ангела: Как ще бъде това, когато аз мъж не познавам?  Ангелът й отговори и рече: Дух Светий ще слезе върху ти, и силата на Всевишния ще те осени; затова и Светото, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Син Божий. (Лука 1:28-35)

Скъпи читатели, днес решихме да ви запознаем с две насърчаващи сестри от Евангелска петдесятна църква „Вяра“ в София. И двете активно служат в църквата, но най-вече на много вярващи и невярващи хора с Христовата любов, която носят в сърцата и делата си...

Благовещение е началото на нашето спасение! – това е и нашата голяма радост. Тя е дошла в света от небето c поздрава на Божия пратеник архангел Гавриил. Днес той поздравява и нас със същия поздрав: ״Радвайте се, защото Господ е c вас!“ Какво е лично за вас Благовещение, празника, който е обявен в много църкви като Ден на жената християнка...

Юлия,ти си повярвала преди около 25 години във Видин. Твоят син Ангел, за който Господ Исус Христос неотдавна извърши голямо чудо, е станал причина да станеш посветена вярваща... Би ли разказала твоето свидетелство?

Аз съм вярваща от малка. Моята баба беше православна. Но както ти каза, моят син стана причина да се посветя в служение на Бога. Ангел има 3 сърдечни операции и 10-12 години беше с астматични пристъпи. Проф. Антова, лекуващата му лекарка, все ми казваше: „Свиквай, майче, вашето дете ще бъде цял живот астматик и ще ходи с помпичка с кислород в джоба.“ Но слава и почит на великия и всемогъщ Бог, защото Негова е последната дума, не на лекарите. Днес Ангел е напълно и съвършено изцелен от този проблем.
Що се отнася до сърдечните операции…първата беше през 1990 г. беше без усложнения и проблеми, но през 1995 г. се наложи втора, която беше придружена със сериозен следоперативен проблем. Чупеха му се червените кръвни телца и многократно му преливаха кръв. Това продължи два месеца. През това време направихме консултация с най-добрия хематолог по онова време – проф. Бобев. Но диагноза така и нямаше, само повдигане на рамене от страна на лекарите. Не се знаеше причината за това състояние. Тогава моят Бог показа милост и по чуден начин възстанови здравината на червените кръвни телца и този проблем беше решен. Слава на Исус Христос! Вечна слава! Третата операция се наложи по спешност през 2017 г. Това беше огнено изпитание, на живот и смърт. В продължение на две седмици лекарите казваха, че е в критично състояние. Нямаше друга надежда, освен в Господ Исус Христос! Аз като майка го предадох на Бога, оставих Ангел пред олтара на благодатта и с пълно доверие, смирение и търпение, чаках да стане чудо. Благодаря безкрайно и на сестрите от Молитвената група „Воини ходатаи“, благодаря на цялата църква „Вяра“ и на пастор Татеос, на Международната християнска верига „Приятели“ за усърдните молитви и поста при сестрите. Прекланям се с благодарно сърце пред Величествената Пресвята Троица – Отец, Сина и Святия Дух, за новия живот, за чудното и бързо възстановяване на Ангел от тежката и така сложна операция.

Искам да насърча всеки, който чете това свидетелство, че БОГ е верен, добър и любящ Баща. Но ние трябва да му се доверим на 100 процента без никакво съмнение и да го оставим Той да действа.

Бъдете благословени!

 

Цвети, ти завърши Библейското училище към църквата и една от любимите ти теми е за Божията любов. Преди време изследва различните значения на гръцки в Библията за думата „любов“. Какво най-много те впечатли?

Да, така е. Завърших Библейското училище към нашата църква, за което съм безкрайно благодарна на Бога. Благодаря Му, че и в днешно време се изпълнява заповедта, която Исус Христос даде на своите ученици в Матей 28:19: „И така, идете и създавайте ученици измежду всички народи“. В Библейското училище израстнах духовно, научих и разбрах много неща … не само с ума, но и със сърцето си. В същата година, когато се дипломирахме, беше и нашата сватба с моя прекрасен съпруг – Даниел. Затова не е изненада, че една от любимите ми теми беше за любовта. Когато се задълбочих в различните значения на гръцки в Библията за думата „любов“, бях наистина докосната, впечатлена и изумена от многото й  значения в оригиналните писания. Едно от тях  е „сторге“. Това е семейната любов, тази, с която се обичат хората в семейния кръг. Друга дума, използвана в гръцкия език  е „ ерос“. Това е чувствената любов между съпрузи. Думата „филео“ пък се използва в гръцкия превод  за приятелска любов. „Прагма“ е  любов, която се появява при дългогодишните двойки, при които има дълбоко разбирателство. От всички тези значения за мен най-вълнуващото беше  „АГАПЕ“. Значението й е безкористна, саможертвена любов. Това е любовта, с която Бог ни обича и го доказа, като умря за на нас на кръста. Който пребъдва в Божията любов, той пребъдва в Бога. Трябва да пребъдваме в тази „АГАПЕ“ любов.

 

Юлия, в женската молитвена група “Воини ходатаи“ сестрите се наричаме царски дъщери... Това наистина е насърчаващо и е добре да си го припомним на днешния празник, нали? Би ли разказала още някои свидетелства от групата?

Да, ние наистина сме царски дъщери, защото служим на Царя на царете!

В Словото се казва: „Царски дъщери има между твоите почтени жени; Отдясно ти е поставена царицата в офирско злато. Слушай, дъщерьо, и виж, и приклони ухото си; Забрави и народа си и бащиния си дом. Така царят ще пожелае твоята красота; Защото той е господарят ти; и ти му се поклони.“ /Псалом 45:9-11/

“Воини ходатаи“ са един отряд, армия за бързо реагиране. Подава се сигнал за нужда и всички заедно я издигаме пред Бога и се молим. Както пише в Словото: „Един на друг теготите си носет и така изпълнявайте Христовия закон“ /Галатяни 6:2/. Тук е моментът да споделя с вас за една самотна майка с 4 деца, тя получи по чуден начин жилище, но нямаще покъщнина. Тогава Бог вложи в сърцата на сестрите майчина загриженост и само за няколко дни, жилището беше снабдено с всичко необходимо. Колко е чудесно да виждаме как Святият Дух работи в единство!

В църквата имаме братя и сестри чужденци, студенти. Те идват от топли страни и не са подготвени за зимните условия в нашата страна. Трябваха им топли дрехи, обувки, печки. Бог подбуди сърцата ни и за много кратко време тази нужда беше снабдена.

Нека да протягаме ръка в нужда, както и Исус Христос дойде да ни послужи с Неговата прободена, протегната към нас десница. Вечна слава на Пресвятата Троица!

Господ Исус Христос е нашата канара. Той е Пътят, Истината и Животът! А ние, жените християнки, трябва да следваме този път, носейки Божията любов в сърцата си, да пребъдваме в молитва, но и да протягаме ръка в нужда. Защото вяра без дела е мъртва. Така, както Исус Христос ни показа пътя, по който да вървим, така и ние, водени от Святия Дух, да посочваме пътя на невярващите. Бог да ни благослови!

 

Цвети, ти се омъжи преди една година. С какво най-много твоят съпруг те насърчава  в ежедневието?

Моят съпруг е Божие благословение в живота ми. Той е до мен във всяко мое решение. Той е моя опора, подкрепа, вдъхновение.

И е наистина прекрасно да виждаш как Божието Слово от Матей 18-та глава оживява. „Защото, където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.“ (Матей 18:20). Вярвам, че Бог е с нас постоянно и ни води по Своите пътеки.

По професия си молекулярен биолог, работиш в областта на генетиката. Често пъти се удивяваш на Божието творение. Би ли дала някои примери от професията ти?

Интересно е, че до 10-ти клас бях убедена, че ще следвам право. Но тогава започнахме да изучаваме генетика в часовете по биология и аз просто се влюбих в тази наука. Толкова бях заинтригувана как една молекула, невидима дори за окото, толкова малка и незабележима, диктува всичко в човешкия организъм. Тя носи генетичните инструкции за биологическото развитие на всички клетъчни форми на живот. Малката молекулка се нарича ДНК (дезоксирибонуклеиновата киселина). ДНК се състои от четири бази, съкратени като букви А, Т, G и С. Установено е, че 99,9% от ДНК молекулата е подобна при всички ни. Уникалността идва от разликата в начина, по който тези три милиарда букви се подреждат в клетките ни. Когато разглеждаме структурата на ДНК в човешкото тяло, няма как да не не видим невероятно интелигентния дизайн, а Дизайнерът е Бог.

Какво ще пожелаеш в тази връзка на нашите читатели?

Той е най-великият, надежден водач в живота. Точно както е създал ДНК, за да инструктира клетките ни, Бог предлага да ни инструктира как да направим живота си добре функциониращ, защото Той ни обича!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg