Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Млада християнка от Пакистан е изгорена жива, защото отказва да се отрече от вярата си

Main Pic
Публикувана: 24.04.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1707
Коментари: 0

Мохамед Ризван Годжар излива керосин върху 25 – годишната Асма Якуб и я запалва в сряда (17 април), което води до 80 процента изгаряния върху тялото на младата жена. Причината е в отказа ѝ да приеме Исляма и да се омъжи за него. Жената умира от раните си в неделя вечерта (22 април).

Това става в дома на Асма, където тя работи надомно за бизнесмена Заман с баща си, Якуб Масих и брат си Максуд. Семейството е от региона Мохала Пакпура. Същата вечер някой почукал на портата и Асма отишла да отвори. Минути по-късно братът и бащата чули писъци. Когато изтичали да видят какво се случва, видели Мохамед да тича бързо, далеч от дома им, а младата жена била в пламъци.

По-късно докато лежала в болницата Асма признала на баща си, че Мохамед я преследвал от известно време, като настоявал да се ожени за него, но тя отказвала, защото не искала да се отрече от християнската си вяра. Майката на момичето също потвърдила пред репортер от Морнинг Стар Нюз, че мъжът многократно настоявал за това, но без успех.

В нощта на трагедията мъжът дошъл за пореден път пред дома на младата жена, но този път въоръжен с бутилка запалителна течност. Когато тя му отказала да се омъжи за него, той излял керосина върху нея и я запалил. Семейството по най-бързия начин я закарало в болницата, но няколко дни по-късно момичето починало от раните си.

Този случай не е изолиран. Много млади девойки са принуждавани да приемат брак с мюсюлмани, ако семействата им са твърде бедни, за да ги издържат. Често пъти в едно семейство има повече от 10 деца и те разчитат на издръжката на по-големите момичета.

Полицията арестува убиеца и той признава престъплението си. Активистката за правата на човека Наполеан Каюм от Пакистанския център за закон и правосъдие  заявява, че християнската общност се гордее с факта, че Асма Якуб е отстояла убежденията си и е отказала да се поддаде на натиска да се отрече от вярата си.

Младото момиче е от много бедно семейство, но при все това не се е поддало на опитите да смени вярата си и е заплатило с живота си.


Източник: Christiandeadlines.com
 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg