Вторник, 18.12.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"Господ знае дните на непорочните; И тяхното наследство ще бъде до века." Псалм 37:18

OnLine
RSS Facebook Twitter

Епископалната църква на САЩ премахва понятията „съпруг“ и „съпруга“ от брачния ритуал

Main Pic
Публикувана: 09.05.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 777
Коментари: 0

Епископалната църква на Съединените щати е решила да премахне понятията „съпруг“ и „съпруга“ от венчалния ритуал. Това е последният ход, който цели да спечели благоволението на ЛГБТ общността. Фразите, които са свързани със зачатието и раждането на деца също ще бъдат заличени, защото могат да се сторят обидни за онези, които се определят като хетеросексуални.

Според информация на Life Site News промените имат за цел да направят брачния ритуал по-атрактивен за хомосексуалните двойки. Напоследък гейове и лесбийки, които са членове на Епископалната църква, са все по-активни  в обвиненията си и настояват за промени в лексиката на брачния ритуал, така че да не бъдат обидни за тях.

Епископалната църква на САЩ е част от световното семейство на Англиканските църкви, които са под патронажа на държавната църква на Англия и съответно на епископа на Кентърбъри.

Според вестник „Телеграф“ главният секретар на Англиканската църква Уилям Най е особено критичен към исканите промени в този свещен текст и дори е заплашил да прекъсне всякакви връзки с църквата в САЩ, ако решат да внесат исканите промени. Той се е противопоставил на искането новият вариант на брачния ритуал да бъде приет като стандартен и да бъде вписан в официалния Молитвеник на Англиканската църква.

Източник: Charisma News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg