Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Актуално от Израел...

Main Pic
Публикувана: 08.05.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2197
Коментари: 0

Тази сутрин премиерът Нетаняху е  до президента Путин  на парада в Москва (по случай Деня на победата срещу нацистка Германия) и по-късно се очакват новини за срещата им.

  Събитията в Израел са изключително динамични. След изявлението на президента Тръмп вчера и заплахите на Иран за ракетни удари срещу Израел, днес обстановката в северен Израел е спокойна, съобщава Behold Israel. През нощта са нанесени няколко ракетни удара на военновъздушните сили на Израел срещу 5 ирански бази в Сирия. Според информация от арабски медии убит е един ирански генерал.

Днес степента на бойна готовност е занижена и еврейските граждани се връщат към рутинното си ежедневие, след като снощи Израелската армия се погрижи да бъдат подготвени за атаки, като отворят бомбените убежища, заради забелязано  необичайно раздвижване на Иранските сили в Сирия. Армията е съобщила, че иранците активизират опасни оръжия в своите бази в Сирия, в това число химично и биологично оръжие. Бомбените убежища са били отворени и готови в случай, че иранските сили предприемат действия. Народът на Израел е спокоен и уверен, че армията се грижи за тяхната безопасност.

 В изявлението си от 8 май президентът Тръмп заяви, че сделката с Иран е била грешка от самото начало. Парите, които са били дадени на Иран в размер на над 1 милиард долара, за броени дни са отишли в ръцете на терористични организации, вместо да подпомогнат гладуващия и мизеруващ ирански народ. Ако сделката не е била прекратена, това би превърнало САЩ в спонсор на най-големите терористични организации в света.

Behold Israel предупреждава за фалшиви новини в медиите, според които президентът Тръмп ще предяви условия към Израел, преди посолството да бъде преместено в Ерусалим. Според тези фалшиви новини, Тръмп щял да настоява столицата да бъде разделена между евреи и палестинци. Според Behold Israel това не отговаря на истината.

 Оттеглянето на САЩ от сделката в Иран, означава, че САЩ се оттегля от усилията на международната общност да създаде фалшив мир в Израел. Участието на Иран в Ливан, Сирия и Ирак означава успех и победа за Хизбула и тероризма. Оттеглянето на Тръм от сделката с Иран е и своеобразно послание към лидера на Северна Корея, с което президентът на САЩ заявява, че държи на думата си и изпълнява своите предизборни обещания. В същото време Тръмп се оттегля от сделката в Иран, без да поставя условия нито на палестинците, нито на евреите. Президентът Тръмп изпраща ясно послание към терористите.

Според Behold Israel войната с Гог и Магог, описана в Библията (Езекиил 38 и 39 глава) е на прага. Израел няма да започва война с Иран, но има интерес да изгони Иран от Сирия. Армията на Израел няма намерение да заема чужди територии, но ще взема мерки срещу всеки, който нарушава безопасността на страната.

Behold Israel призовава за молитва за мир - мир в Израел, безопасност за народа, молитва за мъдрост на европейските лидери и   президента на САЩ, който си спечелва врагове заради подкрепата към Израел и оттеглянето от сделката с Иран.

Светът трябва да знае как да продължи с оглед на реалността. Тръмп е готов да подкрепи и мира на Корейския п-в и прави нужното. Време е всички християни да се молят и да се насърчават взаимно, защото живеем в последни времена. Свидетели сме на исторически събития, предсказани в Библията. Очакваме Второто идване на Христос много скоро. Християните не се подготвят за Божия гняв, а да посрещнат Христос в слава. Всички знаем как завършва Библията. Христос е победител, а заедно с Него и християните. Няма от какво да се боим и безпокоим. Светът около нас върви към края си, а ние сме на страната на победителя.

По информация на Behold Israel:

Behold Israel е неправителствена организация, основана от Амир Царфати, който е роден в Ерусалим и израства там. Чува за Христос, когато е в гимназията. Докато гледа филма „Исус“ той приема Христос и това преобразява живота му. Амир завършва Военната академия на Израел през 1992 г. и едва 21 годишен е назначен за губернатор на Ерихон и долината Йордан. Това го превръща в един от първите военни, които преговарят с палестинците. Днес Амир Царфати работи като консултант и провежда семинари и конференции по въпросите за сигурността. Той е и лектор на библейски конференции, на които пояснява библейските пророчества с оглед на събитията, които се случват в съвременен Израел. Амир живее в северен Израел заедно със съпругата си и четирите си деца. Behold Israel  всеки ден актуализира информацията за случващото се в Израел и по света, като го тълкува през призмата на предсказаното в Библията.

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg