Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Събитията в Израел днес...

Main Pic
Публикувана: 09.05.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1627
Коментари: 0

Следим отблизо събитията в и около Израел, където през последната нощ, според  Амир Царфати от Behold Israel, 10 минути след полунощ Иранските революционни сили, разположени в Сирия, са изстреляли 20 ракети срещу израелски военни постове на Голанските възвишения. Нито една иранска ракета не е паднала в Израел. 4 ракети са свалени, а останалите са паднали на сирийска земя. Целта на иранците е да поразят разузнавателни съоръжения на Израел.

Два часа по-късно Израел нанася безпрецедентна атака над сирийски цели около Дамаск и други градове. Сред целите са военни бази и четвъртата дивизия на Сирийската армия. Данните са за много жертви и сериозни разрушения. Много от ракетите, изстреляни в посока на Израел, са свалени от израелските ракети „Патриот“.

Израелските граждани, които живеят на Голанските възвишения и в град Кириат Шмона, са предупредени да отворят бомбените убежища.

Ударите на Израел продължават срещу радарни и военни съоръжения.  Населението в района обаче продължава рутинното си ежедневие.

До момента Израел е нанесъл удари над 50 ирански бази в Сирия. Иран ще има нужда от много време и ресурси, за да възстанови своите оперативни и военни съоръжения.

Източник: Behold Israel

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg