Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

7 християнки са отвлечени в Египет за един месец

Main Pic
Публикувана: 10.05.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1986
Коментари: 0

Семействата на жертвите твърдят, че младите момичета са били похитени от мюсюлмани, които искали да ги принудят да приемат Исляма, за да се оженят за тях. Тези отвличания се превръщат в зачестил феномен в Египет.

За последния месец са отвлечени 7 млади жени и момичета християнки, и все с тази цел.

Според репортер на World Watch Monitor всички отвлечени християнки са били принудени със сила да приемат Исляма. Семействата на жертвите са подали искове за тяхното издирване в полицията, но са срещнали безразличие и не им е оказано никакво съдействие. Някои от семействата са заявили, че именно полицаи са замесени във въпросните отвличания.

Сред отвлечените има 2 малолетни девойки, 3 студентки в университета, млада майка на 2 деца и жена, която е майка на 3 деца.

Изчезнали са и 2  непълнолетни момчета: едното е на 10 години и е изчезнало, докато се е връщало от урок, а второто е на 11 години, и е отвлечено, докато е играело на 200 метра от дома си, според информация на World Watch Monitor.

В един от случаите, когато омъжената жена не се е прибрала в къщи, съпругът започнал да я търси, като се обаждал на роднини и приятели, но никой не знаел къде е. Когато семействата на жертвите се обръщат за помощ към полицията, те не само не получават нужната информация, а са заплашвани и обиждани.

Според репортер на World Watch Monitor мъжете, които се занимавали с отвличането, получавали огромни суми от терористични ислямски организации. Същият репортер твърди, че отвличания стават всеки ден в Египет, но 80% от семействата на жертвите се боят да говорят за това от срам и от страх да не пострадат. Ако момичето се опита да избяга или се върне към християнската си вяра, то бива убивано.

 

Източник: Evangelical Focus

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg