Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ежегодната конференция на Европейски лидерски форум е фокусирана върху евангелизиране на Стария континент

Main Pic
Публикувана: 18.05.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1217
Коментари: 0

800 християнски лидери от Европа се събират в малкия град Висла, в Полша на ежегодна конференция в периода 19-24 май. Тази година фокусът е върху нуждата от повторно евангелизиране на Стария континент.

Европейските водачи, които работят в области като изкуство, политика и наука, богословие, консултиране и други, ще споделят мнения и ще се учат едни от други на международната конференция, която се провежда за 27 пореден път.

Тази година библейските лекции ще бъдат водени от Питър Уилямс, директор на Tyndale House (Кеймбридж, Великобритания), а говорители на вечерните срещи ще бъдат Пабло Мартинес (психиатър, бивш президент на Евангелския алианс на Испания), Ейми Ор-Уинг (директор на Центъра по християнска апологетика в Оксфорд), Питър Сондърс (главен изпълнителен директор на Християнската медицинска асоциация) и Майкъл Рийвс  (президент на Union Theological School).

По време на конференцията ще бъдат проведени 100 семинара на най-различни теми, сред които: „Гостоприемството: изгубената добродетел на църквата в 21 век“, „Християнството и новите биотехнологии“, „Защо хората се отказват от християнската вяра и се връщат към нея?“, „Как да се справяме в един свят на фалшиви новини?“.

На форума ще бъде обсъдена и работата на 20 християнски мисионерски организации, които работят в Европа. Конференцията ще се проведе с помощта на 90 доброволци от Богословски семинарии, представители на християнски младежки организации и служители в различни християнски медии.

 Форумът е отлична платформа за лични контакти и обща молитва за нуждите на християнските общности на територията на Стария континент.

Източник:  Evangelical focus

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg