Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Филмовата компания FOX спира снимките на сериала „Луцифер“ заради протести на родители християни

Main Pic
Публикувана: 21.05.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3404
Коментари: 0

Сериалът „Луцифер“, който е излъчван и в България, има три успешни сезона, но в хода на излъчването му е подложен на критики от организацията „Един милион майки“, която е американско сдружение на родители християни. То е част от Американската асоциация на християнските семейства. Те бойкотират онези издания в медиите, които вредят на семейните християнски ценности. До момента сдружението е успяло да спре излъчването на няколко сериала, сред които са: „The Mick”, "The Real O’Neals”, “Impastor”, “Dating Naked”.

Сдружението „Един милион майки“ аргументира настояването си с твърдението, че сериалът „Луцифер“ прославя Сатана, като го представя като загрижена и привлекателна личност в човешка плът.“

В същото време в сериала има и персонаж, който носи името  Аменадиел (Аменадил). Той е ангел,  изпратен от Бога в Лос Анджелис, за да убеди Луцифер да се завърне в отвъдното.

В своето протестно писмо сдружението „Един милион майки“ цитират следното от епизод от сериала:

Луцифер пита ангела Аменадиел: „Смяташ ли, че съм дявол, защото съм зъл по природа или защото добрият стар Татко е решил да бъда такъв?“ Според християните е очевидно, че този въпрос има за цел да накара хората да оспорват същността на доброто и злото, както и природата на Бога и дявола.

Освен това сериалът съдържа сексуални сцени и актове на насилие.

Поддръжниците на сериала, обаче, не са се отказали да накарат друга филмова компания да се заеме с подновяване на снимките. Според информация на SomicBook.com  в Туитър вече е започнала кампания за спасяване на „Луцифер“, която набира скорост.

За съжаление уелският актьор Том Елис, който изпълнява главната роля във филма, е от семейство на посветени християни. Баща му, чичо му и леля му са евангелски служители.

Очевидно е нужно да не забравяме да се молим и да сме социално активни в отстояване на християнските ценности с всички възможни средства.

 

Източник: Christian Headlines

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg