Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кейлор Навас: Футболът е Божие благословение за мен, но не е най-важното нещо в живота ми

Main Pic
Публикувана: 29.05.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1960
Коментари: 0

Кейлор Навас е футболист от Коста Рика, който само преди няколко дни за трети път спечели Шампионската лига със своя отбор, Реал Мадрид.

Освен че е много способен вратар, Навас е и посветен християнин. По-долу споделяме някои от мислите на Навас, споделени пред репортер на испанския вестник ABC:

Благодаря от сърце на моето семейство, което ме подкрепя от самото начало. Реших да стана футболист, докато наблюдавах играта на 10- годишни момчета, а аз самият бях на 5. Никога няма да забравя как с възхищение наблюдавах вратарят, който улови топката, преди да влезе в мрежата. След мача помолих баща ми да ме запише в спортно училище, защото вече бях решил да стана вратар.

Бог има цел за живота на всеки човек. Добре помня деня, в който ми предстоеше трансфер в Манчестър Юнайтед, но в последната минута останах в Реал Мадрид. Преди цялото вълнение двамата с жена ми се помолихме Бог да изпълни Неговата воля. Ако волята Му беше да остана, бях готов. Имах готовност и да замина, но се доверих изцяло на Божието най-добро за мен.

Добре помня и деня на моето представяне в Реал Мадрид. В същия ден помолих Бога да ми даде възможност да дам своя принос за този клуб. Вярвам, че няма случайни неща. Бог отговаря на моите молитви. Аз давам своя принос и ние печелим шампионски титли.

Обаче футболът не е най-важното нещо в живота ми. Аз съм евангелски християнин, който чете и изучава Библията всеки ден. Имаме срещи за изучаване на Библията в понеделник, вторник и петък, а в четвъртък слущаме и проповед. Групата ни е малка - между 8 и 10 човека. Всички заедно четем и размишляваме, а този, който е най-добре запознат с темата, води групата. 

Откакто приех Исус Христос за мой Господ и Спасител, Той е най-важната личност в живота ми. Моята най-голяма цел е вечният живот, както и да съм угоден на Бога. Христос ми дава мъдрост, мир в сърцето и сила в трудните моменти. Освен това Той ме смирява в моментите на успех, за да стоя здраво на земята и да не се възгордявам.

Христовата мъдрост ми помага да съм внимателен, когато вземам всяко едно решение в живота си. Искам да бъда сигурен, че то ще ме изгради и увтърди във вярата. Има много деца, които искат да ми подражават и за мен е изключително важно да бъда един добър пример за тях. Ако се проваля в това, ще се чувствам наистина зле. 

Всички изпитания, през които съм преминал, приличат на камъни, които срещам по пътя. Вместо да ме спъват, аз ги вземам и строя с тях една солидна стена. Не гледам на изпитанията като на нещо, което трябва да избягвам. Разглеждам ги като средство, което ще засили в мен вярата и ще стане повод за насърчение на онези, които гледат на мен и ми вярват.

Когато приключа своята футболна кариера, бих искал да ме запомнят не само като спортист и футболен вратар, но и като християнин, който е отстоявал своите принципи, вярвал е в Бога и е бил за пример на футболния терен. Бих искал да ме запомнят като момчето от Коста Рика, което се бореше с вяра и вървеше напред.

Източник: Evangelical Focus

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg