Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Игрален филм за Луис Палау - от бедно момче до световноизвестен евангелизатор

Main Pic
Публикувана: 05.06.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1996
Коментари: 0

Снима се нов филм, който ще представи живота и постиженията на световноизвестния евангелизатор Луис Палау. Филмовата премиера предстои да се случи след няколко месеца, но трейлърът вече е публикуван.

Филмът, озаглавен "Палау", проследява пътя на бедното аржентинско момче, чийто живот е преобразен от Бога и той се превръща в прочут евангелизатор, който довежда безброй души до Христос.

Филмът се снима с подкрепата на Асоциацията Луис Палау, Ollawood Productions и Rivka Entertainment Group.

"Личната история на Луис е изключително въздействаща и филмът има за цел да представи живота му, което е огромна привилегия за нас", казва в свое изявление по повод филма, Ребека Хубел, изпълнителен продуцент на филма и основател на Rivka Entertainment Group. "Този филм не само проследява житейския път на Палау и завещаното от него, но има за цел и да вдъхнови зрителите, запознавайки ги с непоклатимия принцип, който е движил живота на един прочут служител на Бога. Той разпространява Благата вест в продължение на 65 години, като следва принципа: взаимоотношението с Бога е отговор на всичко."

Палау, който е на 83 години и през януари обяви, че боледува от рак на белия дроб, споделя, че се моли филмът да доведе хора до Христос, а не да служи за негова лична прослава. Евангелизаторът казва: "Никога не съм смятал, че съм специален. Аз съм едно обикновено момче от ферма в Аржентина. Въпреки това Бог ме привлече при Себе Си още в ранна възраст и ме избра, за да споделям Неговата блага вест по един драматичен начин. Вече 65 години имам привилегията да довеждам милиони души до публична изповед на вяра в Исус, от принцеси и президенти до престъпници и циници. Филмът е историята на това мое пътуване. Моля се той да насърчи всички да приемат Христос и да Му се доверят да върши велики дела в живота им."

Неотдавна синът на Палау, Андрю е споделил, че наскоро починалият благовестител Били Греъм е изиграл съществена роля в живота на баща му. Той споделя следното: "Господин Греъм е дал на баща ми тази визия или това потвърждение от Духа от разстояние, а по-късно и лично му е давал съвети и го е подкрепял в служението, което е имало огромно значение за него."

Андрю Палау пояснява: "Този филм няма за цел да прославя баща ми. Той е един откровен  поглед за това как много от нас преминават през едни и същи борби, но можем да имаме и големи победи, ако приемем присърце принципите на Библията."

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg