Вторник, 13.11.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"И тъй, като Божии избрани, свети и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение." Колосяни 3:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Футболна звезда отказва участия в мачове на Националния отбор, за да не облече тениска в подкрепа на ЛГБТ

Main Pic
Публикувана: 07.06.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1246
Коментари: 0

През юни миналата година Джалийн Хинкъл отказва да играе в две международни срещи на Националния отбор по футбол на САЩ, споменавайки че има "лични причини" за това свое решение. Онези, които я познават добре, обаче, знаят каква точно е причината. Хинкъл не иска да играе, защото е трябвало да облече тениска в подкрепа на ЛГБТ. В интервю, дадено наскоро за CBN News, известната спортистка пояснява своите аргументи.

В интервюто Хинкъл разказва историята на своя живот, говори за своята кариера и за вярата си. Тя споделя, че е отгледана и възпитана в християнско семейство, а впоследствие се е насочила към кариера във футбола.  През 2009 е избрана за спортист на годината. В продължение на четири години играе футбол за отбора на Real Colorado. Междувременно преминава през период, в който се старае да открие своята самоличност в Христос. Хинкъл твъдри, че не иска животът ѝ да се върти върху нейните постижения и кариера, защото не те са от първостепенна важност.

В колежа  (2011-2014) младата американка играе футбол за отбора на Texas Tech. Там установяват, че има проблеми с тромб в крака. По-късно лекарят, поставил диагнозата, е безкрайно изненадан да открие, че тромбът е изчезнал. Лекарите определят това като "чудо", след като правят нужните медицински изследвания. След завършването на колежа Хинкъл започва да играе в Националния отбор на Женската футболна лига, а преди това известно време е в състава на женския отбор на щата Северна Каролина.

Тя изиграва 8 срещи в състава на Националния отбор и е списъка с играчите за двата мача през юни 2017. Седмици преди двата мача националните футболни отбори обявяват, че ще носят тениски с логото на ЛГБТ, за да отбележат месеца на гей-парада. Номерата върху тениските били с всички цветове на дъгата.

Хинкъл споделя за своята душевната борба, след като е научила за взетото от Футболната лига решение. Тя разказва: "Бях напълно убедена в духа си, че не трябва да обличам тази тениска. Отделих три дни, в които да се моля и да искам Бог да ми открие волята Си как да постъпя в тази ситуация." В крайна сметка Хинкъл решава да не участва във въпросните срещи през юни, но това води и до край на появите ѝ в състава на Националния отбор на САЩ.

Вземайки това решение Хинкъл е знаела, че то вероятно ще сложи край на мечтата ѝ, която имала още като малко момиченце, но тя е убедена, че е направила правилния избор. 

Младата жена заявява: "Мирът, който Бог ми даде, победи разочарованието, защото знаех в духа си, че постъпвам правилно. Бях убедена, че с това си решение съм била покорна на моя Господ. Този свят все повече се отдалечава от Бога. Ние, християните сме призовани да се молим и да изповядваме вярата си."

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg