Понеделник, 25.06.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"След като стигна на мястото, им каза: Молете се да не паднете в изкушение." Лука 22:40

OnLine
RSS Facebook Twitter

Австрия планира да изгони от страната 60 имами и да затвори 7 джамии

Main Pic
Публикувана: 10.06.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 354
Коментари: 0

Правителство на Австрия обвини имамите в пропагандиране на радикален ислям и турски национализъм.

Австрийският канцлер Себастиан Курц е обявил, че неговото правителство предприема инициативи в борба с "политическия ислям", както и с чуждото финансиране на ислямистите. Шест джамии на групата Арабско религиозно общество ще бъдат затворени, заради проповядвания в тях радикален ислям. Ще бъде затворена и джамията във Виена, тъй като в нея се пропагандира "агресивен турски национализъм". 

Около 60 имами ще бъдат изгонени от Австрия, съобщи Вътрешният министър Херберт Кикъл на пресконференция, а други 150 ще загубят правото си да пребивават в Австрия.

Курц пояснява, че разследването е започнало след данни за младежи, облечени в турски униформи, които са марширували и скандирали по улиците, развявайки турски флагове. "В Австрия няма място за паралелни общности, политически ислям и радикални тенденции", е заявил австрийският канцлер. Консервативната Народна партия на Австрия е в коалиция с Австрийската партия на свободата, която е против приемането на имигранти.

Турското правителство веднага е реагирало на инициативата на австрийската държава, наричайки я "расистка", "антиислямистка", "популистка" и "дискриминативна". 

През 2015 година австрийското правителство забрани чуждестранното финансиране на джамиите и постави изискването всички имами да говорят немски език. Целта беше да се създаде "Ислям от европейски характер". 

През 2017 година правителството наложи забрана и на носенето на бурки на обществени места. В Австрия живеят 500 000 мюсюлмани, което е 6% от населението на страната.

Източник: Evangelical focus

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg