Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Запознайте се с някои от футболните звезди, които открито изповядват Христос

Main Pic
Публикувана: 16.06.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3575
Коментари: 0

В продължение на месец светът ще се вълнува от футбола и стотици спортисти от 36 страни ще бъдат във фокуса на общественото внимание. Запознайте се с някои от футболните звезди, за които Световното първенство може да послужи за платформа, чрез която да изповядват вярата си в Исус Христос. По-долу ще ви запознаем с някои от тях.

Алисон Бекър, вратар на Бразилия

В отбора на Бразилия има няколко играчи, които открито говорят за своята вяра в Исус Христос и един от тях е Алисон Бекър. Той използва социалните медии, за да прослави Бога за възможността, която има да играе на Световно първенство: "Много съм щастлив, че мога да защитавам вратата на моя отбор за Световната купа. За мен това е сбъдната мечта! Искам да прославя Бога!" Алисон е на 25 години и играе за Рома. Той споделя, че вярата му има огромна роля за неговия успех.  "Ако искате да сте голям вратар, трябва да работите много здраво," казва той. "Ако сте християнин и вярвате в Бога, трябва да давате абсолютно всичко от себе си и да го правите с любов и всеотдайност. Това се отнася за всичко, което един християнин прави."

Единсон Кавани, Уругвай

На Световното първенство през 2014 година съотборникът на Кавани, Луис Суарес си спечели недоволството на публиката, след като ухапа играч от отбора на противника. Кавани е негова противоположност. Кавани е на 31 години и за него това е Трето световно първенство. Той е любимец на отбора на Пари Сен Жермен и открито разказва за своята вяра в Исус Христос, като обича да показва своята тениска с надпис "Аз принадлежа на Исус". Преди известно време Кавани беше запитан от представител на медиите дали се счита за атлет на Христос. В отговор той каза: "Не, не, не. Аз съм атлет за Христос. Аз играя за Него, за да Го прославям, за да Му благодаря, че ми е дал дарбата да играя футбол, която аз съм отговорен да развивам все повече и повече."

Радамел Фалкао, Колумбия

На предишното Световно първенство Фалкао не можа да участва, защото беше контузен. Тази година обаче, той е здрав и напълно подготвен да се бори за своя отбор, на който е гол-майстор. По настоящем Фалкао е капитан на футболния клуб на Монако и е известен с това, че след всеки отбелязан гол показва тениската си с надпис "С Исус никога няма да бъдеш сам." Той е известен и с това, че кани съотборниците си да изучават Библията заедно с него, както и да посещават църковните богослужения. Фалкао използва социалните медии, за да споделя там за своята вяра в Христос. Той напомня на своите 17 милиона последователи в Туитър, че "Исус е нашата надежда. Той умря за вас. Ако изповядате с устата си, че Исус е Господ и повярвате в сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасите."

Одион Игало, Нигерия

Още преди да бъде избран в състава на Националния тим на Нигерия, за да участва в Световното първенство, Одион си дава сметка, че трябва да е особено благодарен на Бога. Игало, който е на 28 години, е израснал в изключително беден квартал на Лагос, без вода, електричество и храна. Той редовно изпраща част от своята месечна заплата на семейството си и мечтае да основе сиропиталище. Одион често използва социалните медии, за да благодари на Бога за своите успехи и футболната си кариера. Игало споделя следното пред вестник Guardian: "Животът ми беше труден, много съм гладувал и съм живял в мизерия, и когато погледна живота си сега, съм изключително благодарен на Бога."

Кейлор Навас, Коста Рика

На Световното първенство през 2014 година Навас изненада почитателите си, като с добрата си игра успя да класира отбора си на четвърт финалите. Навас е на 31 години и вярата играе значителна роля в живота му. Той споделя следното: "Вярата е най-важното нещо в живота ми. В момента, в който Бог ми се откри като Спасител и аз вече имам лична връзка с Него, Той всеки ден ми говори чрез Неговото слово. Не става дума за религия. Аз всеки ден говоря на Бога в молитва, а Той ми се открива чрез Библията." Пред репортер на El Mundo  Навас казва следното: "Бог промени живота ми. Той запълни празнината в сърцето ми. Затова аз съм Му безкрайно благодарен."

Луис Техада, Панама

Прозвищата на Луис са "Матадор", "Панамецът" и "Златният зъб". Той е гол-майстор на Панама с най-много постижения в цялата история на националния клуб (43 гола). Очевидно е, че скоро му предстои да се оттегли от активния футбол. Луис е израснал в един от най-тежките квартали в Панама Сити и твърди, че Бог и футболът са му спасили живота. Пред репортер на Guardian той разказва следното: "Не знам какво щях да правя, ако не беше Бог и футболът. Най-вероятно досега щях да съм мъртъв или член на някоя банда. Съмнявам се, че от мен щеше да излезе нещо без намесата на Бога. Изключително съм благодарен на Бога, че се намеси и ме измъкна от мрака тъкмо навреме, като пое контрола над живота ми."

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg