Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стотици взеха решение да приемат Христос на Фестивал на надеждата в Шотландия

Main Pic
Публикувана: 22.06.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1728
Коментари: 0

Внукът на американския евангелизатор Били Греъм, Уил Греъм е говорил пред 2 300 души във Фолкърк (Шотландия) през тази седмица, призовавайки ги да приемат Христос и да се покаят. Фестивалът на надеждата, който се провежда в централната част на Шотландия, е продължил три дни, като е включвал различни семинари с евангелизаторска насоченост. Фестивалът е организиран от Евангелската асоциация на Били Греъм (BGEA).  Събитието е проведено с помощта на усилията на 200 местни църкви в региона.

По време на фестивала са били споделени десетки свидетелства, а хвалението е било поверено на известната християнска група Newsboys, която е свирила на живо и през трите дни, докато е траело събитието.

Основното послание е било проповядванo от внука на Били Греъм, Уил Греъм и целта е била да се отправи покана за спасение. Уил Греъм е проповядвал от Лука 15 глава,  където се намира известната притча за Блудния син. Проповедта е носела заглавието "Смелостта да се върнеш у дома при Бога". 

По-късно директорът на BGEA за Англия, Лий Сиърл е споделил следното: "Видяхме над 1000 души да излизат напред и да приемат Христос. Те едва ли биха имали такава възможност, ако не беше този фестивал."

Франклин Греъм, президент на организацията и син на Били Греъм планира да посети Блекпул, Англия през септември 2018 година.

Източник: Evangelical focus

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg