Вторник, 13.11.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"И тъй, като Божии избрани, свети и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение." Колосяни 3:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бразилските футболисти свидетелстват в Инстаграм: Цялата слава принадлежи на Бога!

Main Pic
Публикувана: 05.07.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1938
Коментари: 0

Ръководството на Световното първенство по футбол забранява на играчите да отправят религиозни послания по време на срещите, докато са на терена. Обаче футболисти като Тиаго Силва, Неймар и други звезди от бразилския отбор използват своите профили в Инстаграм, за да отдават слава на Бога.

В бразилския отбор, който участва на Световното първенство има няколко играчи, които са активни християни. Вярата е централен елемент в живота на много от бразилските футолисти както в настоящето, така и в миналото. Футболисти като Кака, Едмилсон, Давид Луис, Ривалдо и Бебето са само някои от спортистите, които публично изповядват своята вяра в Исус Христос. 

Неотдавна ФИФА забрани отправянето на политически и религиозни послания от страна на играчите, докато са на футболния терен. Това обаче не попречи на футболистите християни да се молят преди и след мачовете на своите отбори. Някои от най-добрите играчи от отбора на Бразилия, които са любимци на милиони зрители и се считат за един от основните фаворити за спечелване на световната купа, редовно използват социалните медии (и особено Инстаграм), за да споделят своята вяра, докато трае Световното първенство в Русия.

След мача с Мексико Тиаго Силва, който има 13.6 милиона последователи в Инстаграм, каза следното: "Нека цялата слава да бъде за Теб, Татко! Какъв ден! Поздравления, отборе! Нека да продължим напред!"

Неймар, който има 98 милиона почитатели и е най-известният футболист на Бразилия (макар и противоречив на моменти), е споделил снимка със заглавие: "На Тебе да бъде цялата почит и цялата слава, Боже!"

Часове преди мача с Мексико вратарят на Бразилия, Алисон Бекер, който има 2,1 милиона последователи, цитира в своя профил Псалм 20:4: "Едни споменават колесници, а други коне, но ние ще споменем името на Господа, нашия Бог." Нека Бог да ни благослови! Бог е в контрол! 

Източник: Christianity Today

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg