Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Геноцидът над християни в Нигерия взема застрашителни размери

Main Pic
Публикувана: 09.07.2018
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3478
Коментари: 0

Продължават нападенията над християни в Нигерия, които имат фатални последици. Убивани са цели семейства заедно с невръстни деца. Атаките се превръщат в геноцид, който заема опасни размери.

Според адвоката Емануел Огебе, който работи в областта на защита на човешките права: "Нигерия е най-страшното място за живеене, ако си християнин. Налице е геноцид. Елитът на страната, който се състои от мюсюлмани, си е поставил за цел да изтреби християните или да ги изгони от страната, като присвои земите им. Мюсюлманите считат християните за неверници и се стремят да ги унищожат."

Съществуват няколко теории за това откъде атакуващите мюсюлмани се снабдяват с автомати "Калашников" и други оръжия. Предполага се, че много от тези оръжия са вкарани в страната с падането на либийския лидер Муамар Кадафи. 

Само за тази година убитите християни вече са хиляди, като това включва опожаряване на църковни сгради и домове на християни. Християнският адвокат Емануел Огебе призовава християните по света да се застъпят за своите събратя в Нигерия, които са подложени на страдания и геноцид. Те имат нужда както от молитва, така и от хуманитарна помощ, и някой да плредира в тяхна полза.

Геноцидът е достигнал такива размери, че властите не разрешават убитите християни да бъдат погребвани в отделни гробове, а са хвърляни и затрупвани в общ гроб.

Адвокатът Огебе възнамерява да осведоми конгреса на Съединените щати за ситуацията в Нигерия, които на свой ред да предприемат разследване по продължаващите прояви на недопустим геноцид срещу невинни жители на Нигерия.

Според информация на Open Doors от началото на годината са убити повече от 6 000 християни, повечето от които са жени и деца. Три хиляди са останали без дом и прехрана. Животът им е същински ад, тъй като това, за което са се трудили през целия си живот, е опустошено пред очите им. Служителите на Open Doors правят всичко възможно да доставят нужната хуманитарна помощ.

Източник: CBN 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg